COPACABANA 3*/BRISAS DEL CARIBE 4* + výlet do Vinales +420 257 221 724

COPACABANA 3*/BRISAS DEL CARIBE 4* + výlet do Vinales

Havana / Varadero

Jedná se o pobytový zájezd v Havaně a na Varaderu. Poznejte krásy koloniálního města, královny Karibiku - Havany. Neopomeňte navštívit fabriku na výrobu doutníků či kubánského rumu Havana Club. Krásnou Havanou Vás provedeme během dopolední exkurze v českém jazyce i s obědem ve slavné restauraci "La Bodeguita del Medio.". Následující den Vás čeká celodenní výlet do národního parku Vinales. Po zbytek času si můžete užívat slunce, krásné pláže a křišťálově čistou vodu v nejslavnějším kubánském letovisku "Varadero". Pobyt na Kubě Vám zpříjemníme možností realizovat fakultativní výlety v českém jazyce.

PRVNÍ 3 NOCI STRÁVÍTE V HAVANĚ V HOTELU COPACABANA 3* SE SNÍDANÍ A ZBYTEK NOCÍ NA VARADERU V RESORTU BRISAS DEL CARIBE 4* - ALL INCLUSIVE.

Termín zájezdu

Délka pobytu nocí/ dní
Dostupnost Vyprodáno
Stravování
Typ pokoje STANDARDNÍ POKOJ
Cena za osobu
0 Kč
Země a lokalita: Kuba, Varadero
Ubytování: COPACABANA 3***, BRISAS DEL CARIBE 4****
Druh zájezdu: Kombinovaný
Doprava: LETECKY | PRAHA - VACLAV HAVEL
Cena zahrnuje:
  • Leteckou přepravu v ekonomické třídě dle letového řádu (vč. přepravy 1 zavazadla o hmotnosti 23 kg a příručního zavazadla o hmotnosti 8 kg na každou osobu)
  • Kolektivní transfer z letiště do hotelu v Havaně
  • Ubytování v Havaně ve vybraném hotelu se snídaní (3 noci)
  • Prohlídku Staré Havany v českém jazyce (5 hod.) - vybrané termíny
  • Vstup do 1 zajímavého objektu (např. fabrika na doutníky, muzeum rumu, Palacio de la Artesania, Conde Villanueva apod.)
  • Oběd ve Staré Havaně (tříchodové menu s nápojem)
  • Celodenní výlet z Havany do Vinales bez oběda
  • Kolektivní transfer z Havany do hotelu na Varaderu
  • Ubytování na Varaderu ve vybraném hotelu s ALL INCLUSIVE (zbytek nocí)
  • Kolektivní transfer z hotelu na Varaderu na letiště
  • Služby česky mluvícího delegáta po celou dobu pobytu s možností dokoupení fakultativních výletů (24 hod. na telefonu, sídlí v Havaně)
  • Pojištění CK proti úpadku
Cena nezahrnuje:
  • Vstupní vízum - cena 920 Kč
  • Příplatek za polopenzi v Havaně
  • Fakultativní výlety
  • Cestovní pojištění (51-139 Kč/os./den - dle zvoleného typu pojištění)
  • Příplatek za pokoj s výhledem na moře nebo za pokoj vyšší kategorie

Stravování

V Havaně stravování se snídaní s možností dokoupení polopenze. Program ALL INCLUSIVE v hotelu Brisas del Caribe nabízí svým hostům široký výběr místní i mezinárodní kuchyně a také pestrou nabídku nápojů (káva, džus, pivo, vína, koktejly, likéry). Snídaně, obědy a večeře jsou podávány v bufetové restauraci "Varadero". Lze také navštívit některou z a la carte restaurací. Po celý den lze využít lehkého občerstvení u bazénového snack baru nebo v dalších šesti barech k neomezené konzumaci rozlévaných nealkoholických a alkoholických nápojů místní výroby.

Ubytování

COPACABANA

Tento hotel se nachází přímo u moře v rezidenční čtvrti „Miramar“ a skládá se z celkem 168 pokojů (z nichž 4 jsou vyšší kategorie – suites) se sociálním zařízením, klimatizací, trezorem, vysoušečem vlasů, satelitní TV a telefonem. Pro občerstvení hostů slouží dvě restaurace. Snídaně jsou podávány v bufetové restauraci „El Tucan“ a la carte restaurace „D´Porto“ nabízí italskou kuchyni. K občerstvení dále poslouží dva bary – lobby bar a bazénový snack bar „Caipirinha.“ Hotel disponuje Wi-Fi v lobby hotelu za poplatek, směnárnou, obchodem se suvenýry, prádelnou, krásným bazénem s přístupem do...

HAVANA + VARADERO + výlet Vinales Počet pokojů: 168 Adresa: Calle 1era entre 44 y 46 Playa, La Habana, Cuba; Tel. (+53 7) 204 1037

Tento hotel se nachází přímo u moře v rezidenční čtvrti „Miramar“ a skládá se z celkem 168 pokojů (z nichž 4 jsou vyšší kategorie – suites) se sociálním zařízením, klimatizací, trezorem, vysoušečem vlasů, satelitní TV a telefonem. Pro občerstvení hostů slouží dvě restaurace. Snídaně jsou podávány v bufetové restauraci „El Tucan“ a la carte restaurace „D´Porto“ nabízí italskou kuchyni. K občerstvení dále poslouží dva bary – lobby bar a bazénový snack bar „Caipirinha.“ Hotel disponuje Wi-Fi v lobby hotelu za poplatek, směnárnou, obchodem se suvenýry, prádelnou, krásným bazénem s přístupem do moře a tenisovým kurtem. Svým hostům nabízí večerní zábavní programy. V prostorách hotelu byla po dvaceti letech znovuotevřena slavná havanská diskotéka „Ipanema“, pro hotelové hosty zpřístupněna zdarma. V hotelu se rovněž nachází centrum potápění. Přímo od hotelu jezdí turistický autobus do centra města. Letiště je vzdáleno pouhých 20 km, věhlasný kabaret „Tropicana“ 5 km a "Acuario Nacional de Cuba" s delfináriem pouhých 200 m od hotelu. Copacabana je jedním z mála havanských hotelů s přímým přístupem do moře.

Popis hotelu v pdf

Aktuální počasí

23 °C
27 °C

Informace o hotelu

Recepce otevřena:
24 HRS
Příjezd od:
15:00
Odjez do:
12:00
Salonek
Výtah
Internetové připojení
Hotelové parkoviště
Plavecký bazén
Masáže
Tenis
Restaurace
Potápěčské centrum
Animace - dospělí
Směnárna
Diskotéka
Bar 24 hodin
Internet lobby

Informace o pokoji

WC na pokoji
Koupelna na pokoji
Satelitní TV
Radiopřijímač
Minibar
Klimatizace
Fén
Terasa / Balkon
Trezor
Praní prádla
Služba buzení

BRISAS DEL CARIBE

hlavní budova

Tento hotel se nachází na krásné bílopísčité   pláži na Varaderu, obklopen tropickou zahradou s kokosovými palmami. Hotel disponuje 444 klimatizovanými pokoji (z nichž 7 pokojů je vyšší kategorie – suites) s vlastním sociálním zařízením, vysoušečem vlasů, satelitní televizí, trezorem a telefonem. Resort je rozdělen do dvou ubytovacích částí. Hlavní budova, blíže pláže - NORTH a zóna "bungalovů", dále od pláže – SOUTH.  Program ALL INCLUSIVE nabízí svým hostům široký výběr místní i mezinárodní kuchyně, ale i pestrou nabídku nápojů (káva, čaj, džusy, pivo, víno, koktejly, likéry a vína...

HAVANA + VARADERO + výlet Vinales Počet pokojů: 444 Adresa: Carretera Las Morlas, Km 12 y medio, Varadero, Cuba; Tel.: (+53 45) 668 030

Tento hotel se nachází na krásné bílopísčité  pláži na Varaderu, obklopen tropickou zahradou s kokosovými palmami. Hotel disponuje 444 klimatizovanými pokoji (z nichž 7 pokojů je vyšší kategorie – suites) s vlastním sociálním zařízením, vysoušečem vlasů, satelitní televizí, trezorem a telefonem. Resort je rozdělen do dvou ubytovacích částí. Hlavní budova, blíže pláže - NORTH a zóna "bungalovů", dále od pláže – SOUTH. Program ALL INCLUSIVE nabízí svým hostům široký výběr místní i mezinárodní kuchyně, ale i pestrou nabídku nápojů (káva, čaj, džusy, pivo, víno, koktejly, likéry a vína místní výroby). V areálu tohoto hotelu se nachází 1 bufetová restaurace "Varadero" a další 2 specializované a la carte restaurace, lobby bar, snack bar, bazénový komplex jak u hlavní budovy tak v areálu bungalovů (lehátka a slunečníky zdarma), vířivka, miniklub s dětským hřištěm pro děti od 4 do 12 let. Pro klienty je připraven denně animační a sportovní program - aerobik, plážový volejbal, tenisové a basketbalové kurty, minigolf, kurzy španělštiny, salsy či potápění a večerní zábavné programy s živou hudbou. Hotel má fitness centrum, saunu a poskytuje hydromasáže. Na hotelové pláži je možné využít širokou škálu vodních sportů, například šnorchlování, kajaky nebo plavbu katamaránem. V lobby hotelu i poblíž pláže jsou obchůdky se suvenýry, ale i zbožím denní potřeby, směnárna, prádelna, WIFI internet v lobby hotelu (za poplatek) a zdravotnická služba. Nedaleko od hotelu je zastávka autobusu, kterým se za poplatek 5 CUC můžete po celý den pohybovat po Varaderu. V hotelu lze zapůjčit automobil či skútr na výlety po blízkém okolí. Nedaleko od hotelu se nachází delfinárium.

 

Popis hotelu v pdf

Aktuální počasí

23 °C
24 °C

Informace o hotelu

Recepce otevřena:
24 HRS
Příjezd od:
14:00
Odjez do:
12:00
Letní terasa
Sekretářské služby
Dětský koutek
Parkování zdarma
Hotelové parkoviště
Plavecký bazén
Vířivá koupel
Masáže
Fitness
Tenis
Půjčovna kol
Pláž
Restaurace
Vodní nemotorizované sporty
Animace - dospělí
Animace - děti
Prádelna
Směnárna
Bar 24 hodin
Internet lobby

Informace o pokoji

WC na pokoji
Koupelna na pokoji
Satelitní TV
Radiopřijímač
Minibar
Klimatizace
Fén
Terasa / Balkon
Trezor
Praní prádla
Služba buzení

Lokalita

HAVANA

Byla založena v roce 1519 a brzy poté se stala hlavním městem ostrova. Město je plné architektonických památek a zajímavých míst nesoucích stopy dějin ostrova.  Až do druhé poloviny 18. století byla Havana obklopena vysokou zdí, která patřila k obrannému systému proti útokům pirátů. Ještě dnes jsou vidět její pozůstatky. Díky své geografické poloze byla Havana centrem námořního obchodu mezi Evropou a Amerikou.  Město rychle zbohatlo a stalo se centrem dějin a kultury.   Havana je na seznamu chráněných památek UNESCO a patří mezi nejvýznamnější představitele amerického baroka.  Při návštěvě dnešní Havany nesmíte opomenout navštívit národní galerii ("Museo de Bellas Artes"), balet ("Ballet Nacional de Cuba"), koncerty klasické a populární hudby. Mezi další zajímavosti patří: náměstí "Plaza de la Revolución", "Cabaret Tropicana", "Malecón" (promenáda) a "La Rampa" (moderní centrum).  Obyvatelé jsou usměvaví, temperamentní a přátelští.

VARADERO

Letovisko „Varadero” se nachází 140 km od Havany a je největším turistickým střediskem na Kubě s více než půl milionem turistů ročně.  Nachází se na velmi úzkém (0,5 - 1 km) a 25 km dlouhém poloostrově „Hicacos”. První historické zmínky o poloostrově sahají do roku 1555. V této době zde byl španělský přístav. Dnešní letovisko bylo vystavěno jako sídlo bohatých ve 20. letech minulého století. Po druhé světové válce zde byla postavena kasina a hotely. Nádherná 22 kilometrová pláž věhlasných bílých písků, tyrkysové moře a desítky moderních resortů s programem „ALL INCLUSIVE”, nabízí ideální podmínky pro vodní sporty, koupání, potápění, golf a denní i noční zábavu. Na jihu regionu leží Národní Park „Ciénaga de Zapata” (4 400 km²  - bažinné ekosystémy s bohatou endemickou florou a faunou). Součástí parku je areál „Guamá” k němuž patří: krokodýlí farma,  indianská vesnice „Aldea Taina” a „Lago del Tesoro” - jezero pokladů.  O několik kilometrů dále leží zátoka Sviní se známým epickým muzeem a pláž „Playa Girón”. Za zmínku ještě stojí  údolí - „Valle Yumuri” a vyhlídka - „Mirador Bacunayagua” (na půl cesty mezi Havanou a Varaderem).  Za návštěvu také stojí nádherná jeskyně „Cuevas de Bellamar”, 10 km od města Matanzas. Varadero je v současnosti oblíbené turistické středisko s bílými písčitými plážemi a moderními zábavními středisky. Jeho pláž se řadí mezi 10 nejkrásnějších pláží světa. Mezi zajímavá turistická lákadla patří 18-ti jamkové golfové hřiště, delfinárium nebo marína, odkud každým dnem odplouvají katamarány na přilehlé panenské ostrůvky.

Mapa oblasti

Exkurze v lokalitě

TURISTICKÁ KARTA NA KUBU

Zajistíme pro Vás turistickou kartu z pohodlí Vašeho domova k zájezdu či cestě na Kubu.

Občané ČR pro vstup na Kubu potřebují víza (turistickou kartu).

Turistická karta je platná pro pobyty nepřesahující 30 dnů a odletět musíte do 6 měsíců od vyřízení víza.

Pro vyřízení víz na Kubu je potřeba pas a následně si turistickou kartu můžete vyzvednou u nás v kanceláři či zašleme na Vámi zvolenou adresu.

Doporučená platnost pasu pro vyřízení víza je 6 měsícu po návratu z Kuby.

Popis exkurze v pdf
Provozovatel: Kentlucky
Poznámka:
Cena dospělý: 1 280 Kč

Zapůjčení automobilu - autopůjčovna VIA RENT A CAR

Pronájem auta na Kubě vám umožní vytvořit si vlastní itinerář a mít úplnou kontrolu nad tím kam jít, co dělat a jak dlouho zůstat na jednom konkrétním místě. Také je to nejlepší způsob, jak poznat Kubu a dostat se do kontaktu s místními obyvateli. Pronájem vozu s námi je rychlý, snadný a bezpečný. V případě jakýchkoliv technických problémů je Vám na Kubě k dispozici na telefonu náš česky hovořící personál 365 dní v roce, 24 hodin. (sídlíme v Havaně)

PRO REZERVACI VOZU JE NUTNÉ NAHLÁSIT

Ø  Plné jméno a příjmení hlavního řidiče

Ø  Číslo pasu a datum narození hlavního řidiče

Ø  Datum a čas půjčení a vrácení vozu (cyklus 24 hod.)

Ø  Místo zapůjčení a místo vrácení vozu

Ø  Kategorie vozu + převodovka (manuální či automatická)

Ø  Letový řád v případě půjčení / vrácení vozu na letišti


 

Totožné ceny v platnosti po celý rok, bez rozdílu vysoké či extrémně vysoké sezony

V ceně nájmu již zahrnuto pojištění

PHM se nepředplácí


Základní cena za 1 den/ auto

 

Ekonomická třída - manuální převodovka

Model vozu - Hyundai Grand i-10 či podobné

Max pro 4 cestující, 1 kufr + 1 příruční zavazadlo

03 - 06 dní nájmu = 2 840 Kč

07 - 15 dní nájmu = 2 690 Kč

16 - 45 dní nájmu = 2 530 Kč


Střední třída M - manuální převodovka

Model vozu - Peugeot 301 či podobné

Max pro 4 cestující, 1 kufr + 2 příruční zavazadla

03 - 06 dní nájmu = 3 030 Kč

07 - 15 dní nájmu = 2 880 Kč

16 - 45 dní nájmu = 2 720 Kč


Střední třída A - automatická převodovka

Model vozu - Peugeot 301 či podobné

Max pro 4 cestující, 1 kufr + 2 příruční zavazadla

03 - 06 dní nájmu = 3 260 Kč

07 - 15 dní nájmu = 3 110 Kč

16 - 45 dní nájmu = 2 950 Kč


kategorie SUV - manuální převodovka

Model vozu - Suzuki Vitara, Hyundai Creta či podobné

Max pro 5 cestujících, 2 kufry + 2 příruční zavazadla

03 - 06 dní nájmu = 3 830 Kč

07 - 15 dní nájmu = 3 680 Kč

16 - 45 dní nájmu = 3 520 Kč

 

 

Vozy jsou na zpětné potvrzení z Kuby po závazné rezervaci ze strany klienta.

Program výletu

Pro zajištění automobilů je potřeba závazně nahlásit řidiče (tento řidič musí být osobně přítomen při předávání i vrácení vozu a podepisuje nájemní smlouvu vozu). Druhého řidiče je možné doplatit v předstihu či na místě při podpisu smlouvy. Je nutností dodržet 24hodinový cyklus pronájmu vozu. Pokud si klient půjčuje auto ráno a žádá vrácení auta ve večerních hodinách, již je účtován další celý den pronájmu. Dále je nutné zaslat letový řád pro přílet/odlet na/z Kuby. Ihned po závazném potvrzení vozu jsou v platnosti autopůjčovnou stanovené stornopoplatky (v případě rušení rezervace).

DŮLEŽITÉ POZNÁMKY K REZERVACÍM A PŘÍPLATKY SPLATNÉ SPOLEČNĚ S NÁJMEM VOZU

 

Ø  Konkrétní model vozu objednat nelze, přiřazuje jej autopůjčovna dle dispozic v rámci dané kategorie

Ø  Minimální délka nájmu vozu jsou 3 plné dny, maximální délka nájmu 45 dní

Ø  Povinné pojištění vozu je již zahrnuto v ceně nájmu

Ø  Minimální věk řidiče je 18 let (Řidič musí být držitelem ŘP minimálně 1 rok před zahájením nájmu)

Ø  Při zapůjčení automobilu na letišti není účtován žádný manipulační poplatek (na rozdíl od ostatních autopůjčoven)

Ø  PHM - bez předplacení. Co bude natankováno v nádrži při převzetí vozu musí být natankováno v nádrži při vrácení vozu (pokud se vrací méně, na místě se doplácí rozdíl (kartou v USD), pokud se vrací více, veškeré PHM navíc propadá ve prospěch autopůjčovny)

Ø  Poplatek Drop Off (pokud je vůz vrácen v kanceláři jiné provincie než kde byl zapůjčen či na letišti) – 0,20 USD x 1 km vzdálenosti mezi autopůjčovnami

Ø  Vůz lze zapůjčit / vrátit na celém území Kuby

Ø  Doporučuje se mít u sebe i MŘP (autopůjčovnám standardně stačí pouze ŘP evropský pro podpis nájemní smlouvy vozu, ale v případě pojistné události by mohl být MŘP vyžadován)

Ø  Autopůjčovna si vyhrazuje právo předat i jiný model vozu v rámci stanovené kategorie. Uvedené modely jsou nejtypičtějši, jež jsou v provozu v rámci uvedených kategorií

 

 

PŘÍPLATKY V AUTOPŮJČOVNĚ – SPLATNÉ V MOMENTU PODPISU NÁJEMNÍ SMLOUVY VOZU – PLATBA POUZE KARTOU


Ø  Dopsání druhého či třetího řidiče do smlouvy vozu = 30 USD / celý nájem bez ohledu na počet dní / 1 řidič. Není nutné objednávat v předstihu, lze zapsat do smlouvy a zaplatit až na místě (Nikdo jiný než řidiči uvedeni ve smlouvě nesmí usednout za volant)

Ø  Může být vyžadováno složit VRATNOU zálohu ve výši 150 - 250 USD (v závislosti na přiřazené kategorii vozu - blokace na kartě v USD)

 

1 litr benzínu na čerpacích stanicích CUPET nebo ORO NEGRO = cca 0,25 USD (splatné kartou VISA či EC/MC) či 30 CUP při platbě kartou vydanou u kubánské banky. PHM je účtováno v CUP á 1 litr = 30 CUP. Výsledná částka vydělena kurzem 120 = cena k úhradě v USD. Platby za PHM v hotovosti nejsou umožněny u žádné benzinové pumpy na Kubě !!! Pokud nevlastníte debetní/kreditní kartu či Vaše karta není na Kubě funkční, lze si zakoupit "přednabitou" kartu v kanceláři FINCIMEX (najdete v každém městě na Kubě)

CK má v destinaci 2 česky hovořící delegáty (v případě problému v autopůjčovně či na cestách - 24 hodin na telefonu), stejně jako je k dispozici 24 h asistenční služba provozována autopůjčovnou


NA PRONÁJEM VOZŮ U VIA RENT A CAR SE VZTAHUJÍ NÁSLEDUJÍCÍ STORNOPODMÍNKY:

Po závazném potvrzení rezervace a následném stornu či změně termínu stornopoplatek ve výši skutečných nákladů, nejméně však viz níže:
 
Více jak 15 dní před zahájením služby = stornopoplatek ve výši 2 plných dní nájmu vozu
14 dní - 8 dní před zahájením služby = stornopoplatek 25% z celkové částky
07 dní - 96 hodin před zahájením služby = 50% z celkové částky
Méně než 96 hodin před zahájením služby = 100% z celkové částky
Předčasné ukončení smlouvy / vráceni vozu = autopůjčovna nevrací peníze za nevyužité dny nájmu
 

Ø  Ihned po závazném potvrzení vozu jsou v platnosti autopůjčovnou stanovené stornopoplatky (v případě pozdějšího rušení rezervace či změně termínu)

Ø  V případě nutnosti provedení jakýchkoliv změn v rezervaci: Došlo by ke STORNU rezervace stávající (aplikují výše uvedené stornopoplatky) a vytvoření nové objednávky


Zařídíme pro Vás také ubytování, letenky a vízum!

Ubytování
  • Ubytování v hotelech ve všech regionech Kuby

Vízum

  • Turistické vstupní vízum (platnost jeden měsíc od vstupu do země) - 1280 Kč 
Popis exkurze v pdf
Dny v týdnu: Každý den Provozovatel: CK KENTLUCKY
Poznámka: Cena za pronájem auta na 1 den/os. Cena se liší v závislosti na požadované kategorii vozu
Cena dospělý: 2 690 Kč

Zapůjčení automobilu - autopůjčovna CUBACAR/HAVANAUTOS

Pronájem auta na Kubě vám umožní vytvořit si vlastní itinerář a mít úplnou kontrolu nad tím kam jít, co dělat a jak dlouho zůstat na jednom konkrétním místě. Také je to nejlepší způsob, jak poznat Kubu a dostat se do kontaktu s místními obyvateli. Pronájem vozu s námi je rychlý, snadný a bezpečný. V případě jakýchkoliv technických problémů je Vám na Kubě k dispozici na telefonu náš česky hovořící personál 365 dní v roce, 24 hodin. (sídlíme v Havaně)

PRO REZERVACI VOZU JE NUTNÉ NAHLÁSIT

Ø  Plné jméno a příjmení hlavního řidiče

Ø  Číslo pasu a datum narození hlavního řidiče

Ø  Datum a čas půjčení a vrácení vozu (cyklus 24 hod.)

Ø  Místo zapůjčení a místo vrácení vozu

Ø  Kategorie vozu + převodovka (manuální či automatická)

Ø  Letový řád v případě půjčení / vrácení vozu na letišti

 

ZÁKLADNÍ EKONOMICKÁ KATEGORIE

  • Optimální pro 2 osoby, maximálně s 1 kufrem a 2 malými příručními taškami
  • Modely vozů: Kia Picanto, Hyundai Grand i10, MG3, Renault Sandero a podobné
  • Prvotní natankování PHM = 1430 Kč (splatné společně s rezervací vozu)


Ekonomická kategorie - manuální převodovka - CUBACAR


Vysoká sezona: 

01/01/2024 - 23/03/2024, 01/04/2024 - 30/06/2024, 01/09/2024 - 30/11/2024


Základní cena za 1 den/ auto 

03 - 06 dní nájmu = 2 760 Kč

07 - 15 dní nájmu = 2 510 Kč

16 - 30 dní nájmu = 2 380 Kč


Extrémně vysoká sezona: 

01/12/2023 - 31/12/2023, 24/03/2024 - 31/03/2024, 01/07/2024 - 31/08/2024


Základní cena za 1 den/ auto 

03 - 06 dní nájmu = 3 510 Kč

07 - 15 dní nájmu = 3 260 Kč

16 - 30 dní nájmu = 3 130 Kč


Ekonomická kategorie - automatická převodovka - HAVANAUTOS


Vysoká sezona: 

01/01/2024 - 23/03/2024, 01/04/2024 - 30/06/2024, 01/09/2024 - 30/11/2024


Základní cena za 1 den/ auto 

03 - 06 dní nájmu = 3 070 Kč

07 - 15 dní nájmu = 2 820 Kč

16 - 30 dní nájmu = 2 690 Kč


Extrémně vysoká sezona: 

01/12/2023 - 31/12/2023, 24/03/2024 - 31/03/2024, 01/07/2024 - 31/08/2024


Základní cena za 1 den/ auto 

03 - 06 dní nájmu = 3 790 Kč

07 - 15 dní nájmu = 3 540 Kč

16 - 30 dní nájmu = 3 410 Kč

 

 

NIŽŠÍ - STŘEDNÍ KATEGORIE

  • Optimální pro 3-4 osoby, maximálně s 1 kufrem a 2 příručními taškami nebo 2 velké kufry
  • Modely vozů: Hyundai Accent, Peugeot 301 a podobné
  • Prvotní natankování PHM = 1600 Kč (splatné společně s rezervací vozu)

Nižší-střední třída -  manuální převodovka - CUBACAR


Vysoká sezona: 

01/01/2024 - 23/03/2024, 01/04/2024 - 30/06/2024, 01/09/2024 - 30/11/2024


Základní cena za 1 den/ auto 

03 - 06 dní nájmu = 3 220 Kč

07 - 15 dní nájmu = 2 970 Kč

16 - 30 dní nájmu = 2 840 Kč


Extrémně vysoká sezona: 

01/12/2023 - 31/12/2023, 24/03/2024 - 31/03/2024, 01/07/2024 - 31/08/2024


Základní cena za 1 den/ auto 

03 - 06 dní nájmu = 3 960 Kč

07 - 15 dní nájmu = 3 710 Kč

16 - 30 dní nájmu = 3 580 Kč

 

 

Nižší-střední třída - automatická převodovka - HAVANAUTOS


Vysoká sezona: 

01/01/2024 - 23/03/2024, 01/04/2024 - 30/06/2024, 01/09/2024 - 30/11/2024


Základní cena za 1 den/ auto 

03 - 06 dní nájmu = 3 530 Kč

07 - 15 dní nájmu = 3 280 Kč

16 - 30 dní nájmu = 3 150 Kč


Extrémně vysoká sezona: 

01/12/2023 - 31/12/2023, 24/03/2024 - 31/03/2024, 01/07/2024 - 31/08/2024


Základní cena za 1 den/ auto 

03 - 06 dní nájmu = 4 280 Kč

07 - 15 dní nájmu = 4 030 Kč

16 - 30 dní nájmu = 3 900 Kč

 

Vozy jsou na zpětné potvrzení z Kuby po závazné rezervaci ze strany klienta

Program výletu

Pro zajištění automobilů je potřeba závazně nahlásit řidiče (tento řidič musí být osobně přítomen při předávání i vrácení vozu a podepisuje nájemní smlouvu vozu). Druhého řidiče je možné doplatit v předstihu či na místě při podpisu smlouvy. Je nutností dodržet 24hodinový cyklus pronájmu vozu. Pokud si klient půjčuje auto ráno a žádá vrácení auta ve večerních hodinách, již je účtován další celý den pronájmu. Dále je nutné zaslat letový řád pro přílet/odlet na/z Kuby. Ihned po závazném potvrzení vozu jsou v platnosti autopůjčovnou stanovené stornopoplatky (v případě rušení rezervace).

DŮLEŽITÉ POZNÁMKY K REZERVACÍM A PŘÍPLATKY SPLATNÉ SPOLEČNĚ S NÁJMEM VOZU

 

Ø  Konkrétní model vozu objednat nelze, přiřazuje jej autopůjčovna dle dispozic v rámci dané kategorie

Ø  Minimální délka nájmu vozu jsou 3 plné dny ve vysoké sezoně a 5 plných dní v extrémně vysoké sezoně

Ø  Povinné pojištění vozu je již zahrnuto v ceně nájmu (pro řidiče věku 25-75 let)

Ø  Minimální věk řidiče je 21 let, maximální věk 80 let

Ø  Na řidiče věku 21–24 let a 76–80 let aplikuje povinný příplatek na pojištění +350 Kč / 1 den

Ø  Při zapůjčení automobilu na letišti je účtován jednorázový manipulační poplatek 550 Kč

Ø  Autopůjčovna zajistí vůz s plnou nádrží. U vozů základní ekonomické kategorie je za prvotní natankování účtováno 1430 Kč, u vozů nižší střední třídy 1600 Kč (splatné v předstihu s fakturou celé služby nájmu vozu)

Ø  Poplatek Drop Off (pokud je vůz vrácen v jiné kanceláři, než kde byl zapůjčen) – na vyžádání sdělíme přesnou cenu

Ø  Vůz lze zapůjčit / vrátit na celém území Kuby s výjimkou Cayo Santa María

Ø  Dopsání druhého či třetího řidiče do smlouvy vozu = 80 Kč / 1 den / 1 řidič. Není nutné objednávat v předstihu, lze zapsat do smlouvy a zaplatit až na místě (Nikdo jiný než řidiči uvedeni ve smlouvě nesmí usednout za volant)

Ø  Řidič musí být držitelem ŘP minimálně 2 roky před zahájením nájmu

Ø  Doporučuje se mít u sebe i MŘP (autopůjčovnám standardně stačí pouze ŘP evropský pro podpis nájemní smlouvy vozu, ale v případě pojistné události by mohl být MŘP vyžadován)

Ø  Autopůjčovna si vyhrazuje právo předat i jiný model vozu v rámci stanovené kategorie. Uvedené modely jsou nejtypičtějši, jež jsou v provozu v rámci uvedených kategorií

 

PŘÍPLATKY V AUTOPŮJČOVNĚ – SPLATNÉ V MOMENTU PODPISU NÁJEMNÍ SMLOUVY VOZU – PLATBA POUZE KARTOU


Ø  Dopsání druhého či třetího řidiče do smlouvy vozu = 3 USD / 1 den (nikdo jiný za volat nesmí usednout)

Ø  Poplatek Drop Off (pokud je vůz vrácen v jiné kanceláři, než kde byl zapůjčen) – na vyžádání sdělíme přesnou cenu - pokud se ví předem, že vůz bude vrácen na jiném místě, tento poplatek je splatný již s rezervací. V opačném případě se hradí až na místě kartou

Ø  Zapůjčení zcela nového vozu - první nájem daného vozu - poplatek ve výši 10 USD (jednorázově splatný na místě kartou)

Ø  Povinná VRATNÁ záloha (splatná pouze platební kartou na místě)

o   Vozy ekonomické třídy = vratná kauce 150 USD

o   Vozy nižší střední třídy = vratná kauce 200 USD

 

1 litr benzínu na čerpacích stanicích CUPET nebo ORO NEGRO = cca 0,25 USD (splatné kartou VISA či EC/MC) či 30 CUP při platbě kartou vydanou u kubánské banky. PHM je účtováno v CUP á 1 litr = 30 CUP. Výsledná částka vydělena kurzem 120 = cena k úhradě v USD. Platby za PHM v hotovosti nejsou umožněny u žádné benzinové pumpy na Kubě !!! Pokud nevlastníte debetní/kreditní kartu či Vaše karta není na Kubě funkční, lze si zakoupit "přednabitou" kartu v kanceláři FINCIMEX (najdete v každém městě na Kubě)

CK má v destinaci 2 česky hovořící delegáty (v případě problému v autopůjčovně či na cestách - 24 hodin na telefonu), stejně jako je k dispozici 24 h asistenční služba provozována autopůjčovnou


NA PRONÁJEM VOZŮ U CUBACAR-HAVANAUTOS SE VZTAHUJÍ NÁSLEDUJÍCÍ STORNOPODMÍNKY:

Po závazném potvrzení rezervace a následném stornu či změně termínu stornopoplatek ve výši skutečných nákladů, nejméně však viz níže:
 
64 - 35 dní před zahájením služby = 25% z celkové částky
34 - 20 dní před zahájením služby = 50% z celkové částky
19 dní - zahájení služby = 100% z celkové částky
Předčasné ukončení smlouvy / vráceni vozu = autopůjčovna nevrací peníze za nevyužité dny nájmu
 

Ø   Ihned po závazném potvrzení vozu jsou v platnosti autopůjčovnou stanovené stornopoplatky (v případě pozdějšího rušení rezervace či změně termínu)

Ø   Více než 64 dní před zahájením služby pronájmu vozu lze bezplatně změnit data nájmu, čas vyzvednutí vozu, místo zapůjčení / vrácení vozu.

Ø  64 a méně dní před zahájením nájmu není povoleno již činit absolutně žádné změny v rezervaci. Pokud by k takové situaci došlo, následný postup by byl STORNO stávající rezervace (aplikují výše uvedené stornopoplatky) a vytvoření zcela nové objednávky

Ø   JMÉNO HLAVNÍHO ŘIDIČE NELZE MĚNIT ZA ŽÁDNÝCH OKOLNOSTÍ, BEZ OHLEDU NA DATUM ZAHÁJENÍ SLUŽBY PRONÁJMU VOZU


Zařídíme pro Vás také ubytování, letenky a vízum!

Ubytování
  • Ubytování v hotelech ve všech regionech Kuby

Vízum

  • Turistické vstupní vízum (platnost jeden měsíc od vstupu do země) - 1280 Kč 
Popis exkurze v pdf
Dny v týdnu: Každý den Provozovatel: CK KENTLUCKY
Poznámka: Cena za pronájem auta na 1 den/os. Cena se může lišit v závislosti na poptávaném termínu a požadované kategorii vozu
Cena dospělý: 2 510 Kč

Zapůjčení automobilu - autopůjčovna REX

Pronájem auta na Kubě vám umožní vytvořit si vlastní itinerář a mít úplnou kontrolu nad tím kam jít, co dělat a jak dlouho zůstat na jednom konkrétním místě. Také je to nejlepší způsob, jak poznat Kubu a dostat se do kontaktu s místními obyvateli. Pronájem vozu s námi je rychlý, snadný a bezpečný. V případě jakýchkoliv technických problémů je Vám na Kubě k dispozici na telefonu náš česky hovořící personál 365 dní v roce, 24 hodin. (sídlíme v Havaně)

PRO REZERVACI VOZU JE NUTNÉ NAHLÁSIT

Ø  Plné jméno a příjmení hlavního řidiče

Ø  Číslo pasu a datum narození hlavního řidiče

Ø  Datum a čas půjčení a vrácení vozu (cyklus 24 hod.)

Ø  Místo zapůjčení a místo vrácení vozu

Ø  Kategorie vozu

Ø  Letový řád v případě půjčení / vrácení vozu na letišti


Kategorie "REX e-Premium" - vyšší střední třída

  • Optimální pro 4 osoby, maximálně 2 kufry a 2 příruční tašky
  • Model vozu: Hyundai Elantra či podobné, automatická převodovka
  • Prvotní natankování PHM = 1750 Kč (splatné společně s rezervací vozu)

 

Vysoká sezona: 

01/01/2024 - 23/03/2024, 01/04/2024 - 30/06/2024, 01/09/2024 - 31/10/2024


Základní cena za 1 den/ auto = 5 140 Kč

 

Extrémně vysoká sezona: 

01/12/2023 - 31/12/2023, 24/03/2024 - 31/03/2024, 01/07/2024 - 31/08/2024


Základní cena za 1 den/ auto 5 380 Kč

 


Kategorie "REX G-Jeep" - SUV

  • Optimální pro 4-5 osob, maximálně 2 kufry a 2 příruční tašky
  • Model vozu: Hyundai Santa Fe či podobné, automatická převodovka
  • Prvotní natankování PHM = 2390 Kč (splatné společně s rezervací vozu)

 

Vysoká sezona: 

01/01/2024 - 23/03/2024, 01/04/2024 - 30/06/2024, 01/09/2024 - 31/10/2024


Základní cena za 1 den/ auto = 5 450 Kč

 

Extrémně vysoká sezona: 

01/12/2023 - 31/12/2023, 24/03/2024 - 31/03/2024, 01/07/2024 - 31/08/2024


Základní cena za 1 den/ auto 5 690 Kč


 

Kategorie "REX H" - MINIVAN

  • Ceny i podmínky na vyžádání (aktuálně není ve stabilní nabídce z důvodu nízkého stavu vozů)

Vozy jsou na zpětné potvrzení z Kuby po závazné rezervaci ze strany klienta

Program výletu

Pro zajištění automobilů je potřeba závazně nahlásit řidiče (tento řidič musí být osobně přítomen při předávání i vrácení vozu a podepisuje nájemní smlouvu vozu). Druhého řidiče je možné doplatit v předstihu či na místě při podpisu smlouvy. Je nutností dodržet 24hodinový cyklus pronájmu vozu. Pokud si klient půjčuje auto ráno a žádá vrácení auta ve večerních hodinách, již je účtován další celý den pronájmu. Dále je nutné zaslat letový řád pro přílet/odlet na/z Kuby. Ihned po závazném potvrzení vozu jsou v platnosti autopůjčovnou stanovené stornopoplatky (v případě rušení rezervace).

DŮLEŽITÉ POZNÁMKY K REZERVACÍM A PŘÍPLATKY SPLATNÉ SPOLEČNĚ S NÁJMEM VOZU

 

Ø  Konkrétní model vozu objednat nelze, přiřazuje jej autopůjčovna dle dispozic v rámci dané kategorie

Ø  Minimální délka nájmu vozu jsou 3 plné dny ve vysoké sezoně a 5 plných dní v extrémně vysoké sezoně

Ø  Povinné pojištění vozu je již zahrnuto v ceně nájmu (pro řidiče věku 25-75 let)

Ø  Minimální věk řidiče je 21 let, maximální věk 80 let

Ø  Na řidiče věku 21–24 let a 76–80 let aplikuje povinný příplatek na pojištění +530 Kč / 1 den

Ø  Při zapůjčení automobilu na letišti je účtován jednorázový manipulační poplatek 550 Kč

Ø  Autopůjčovna zajistí vůz s plnou nádrží. U vozů kategorie e-Premium je za prvotní natankování účtováno 1750 Kč, u vozů kategorie G-Jeep 2390 Kč (splatné v předstihu s fakturou celé služby nájmu vozu)

Ø  Poplatek Drop Off - při vrácení u jakékoliv oficiální pobočky autopůjčovny REX kdekoliv na území Kuby tento poplatek neaplikuje. V případě zájmu o vrácení vozu v místě, jež nedisponuje pobočkou autopůjčovny - např. u konkrétního hotelu, v ten moment aplikuje poplatek Drop Off - dle tabulek autopůjčovny (cena na vyžádání)

Ø  Vůz lze zapůjčit / vrátit na celém území Kuby

Ø  Dopsání druhého či třetího řidiče do smlouvy vozu = 80 Kč / 1 den / 1 řidič. Není nutné objednávat v předstihu, lze zapsat do smlouvy a zaplatit až na místě (Nikdo jiný než řidiči uvedeni ve smlouvě nesmí usednout za volant)

Ø  Řidič musí být držitelem ŘP minimálně 2 roky před zahájením nájmu

Ø  Doporučuje se mít u sebe i MŘP (autopůjčovnám standardně stačí pouze ŘP evropský pro podpis nájemní smlouvy vozu, ale v případě pojistné události by mohl být MŘP vyžadován)

Ø  Autopůjčovna si vyhrazuje právo předat i jiný model vozu v rámci stanovené kategorie. Uvedené modely jsou nejtypičtějši, jež jsou v provozu v rámci uvedených kategorií

 

PŘÍPLATKY V AUTOPŮJČOVNĚ – SPLATNÉ V MOMENTU PODPISU NÁJEMNÍ SMLOUVY VOZU – PLATBA POUZE KARTOU


Ø  Dopsání druhého či třetího řidiče do smlouvy vozu = 3 USD / 1 den (nikdo jiný za volat nesmí usednout)

Ø  Zapůjčení zcela nového vozu - první nájem daného vozu - poplatek ve výši 10 USD (jednorázově splatný na místě kartou)

Ø  V autopůjčovně může být vyžadováno složení garance (kauce) ve výši 250 - 350 USD (výše kauce závislá na kategorii vozu - formou blokace na kartě)

 

 

1 litr benzínu na čerpacích stanicích CUPET nebo ORO NEGRO = cca 0,25 USD (splatné kartou VISA či EC/MC) či 30 CUP při platbě kartou vydanou u kubánské banky. PHM je účtováno v CUP á 1 litr = 30 CUP. Výsledná částka vydělena kurzem 120 = cena k úhradě v USD. Platby za PHM v hotovosti nejsou umožněny u žádné benzinové pumpy na Kubě !!! Pokud nevlastníte debetní/kreditní kartu či Vaše karta není na Kubě funkční, lze si zakoupit "přednabitou" kartu v kanceláři FINCIMEX (najdete v každém městě na Kubě)

CK má v destinaci 2 česky hovořící delegáty (v případě problému v autopůjčovně či na cestách - 24 hodin na telefonu), stejně jako je k dispozici 24 h asistenční služba provozována autopůjčovnou


NA PRONÁJEM VOZŮ U REX SE VZTAHUJÍ NÁSLEDUJÍCÍ STORNOPODMÍNKY:

Po závazném potvrzení rezervace a následném stornu či změně termínu stornopoplatek ve výši skutečných nákladů, nejméně však viz níže:
 
64 - 35 dní před zahájením služby = 25% z celkové částky
34 - 20 dní před zahájením služby = 50% z celkové částky
19 dní - zahájení služby = 100% z celkové částky
Předčasné ukončení smlouvy / vráceni vozu = autopůjčovna nevrací peníze za nevyužité dny nájmu
 

Ø   Ihned po závazném potvrzení vozu jsou v platnosti autopůjčovnou stanovené stornopoplatky (v případě pozdějšího rušení rezervace či změně termínu)

Ø   Více než 64 dní před zahájením služby pronájmu vozu lze bezplatně změnit data nájmu, čas vyzvednutí vozu, místo zapůjčení / vrácení vozu.

Ø  64 a méně dní před zahájením nájmu není povoleno již činit absolutně žádné změny v rezervaci. Pokud by k takové situaci došlo, následný postup by byl STORNO stávající rezervace (aplikují výše uvedené stornopoplatky) a vytvoření zcela nové objednávky

Ø   JMÉNO HLAVNÍHO ŘIDIČE NELZE MĚNIT ZA ŽÁDNÝCH OKOLNOSTÍ, BEZ OHLEDU NA DATUM ZAHÁJENÍ SLUŽBY PRONÁJMU VOZU


Zařídíme pro Vás také ubytování, letenky a vízum!

Ubytování
  • Ubytování v hotelech ve všech regionech Kuby

Vízum

  • Turistické vstupní vízum (platnost jeden měsíc od vstupu do země) - 1280 Kč 
Popis exkurze v pdf
Dny v týdnu: Každý den Provozovatel: CK KENTLUCKY
Poznámka: Cena za pronájem auta na 1 den/os. Cena se liší v závislosti na požadované kategorii vozu
Cena dospělý: 5 140 Kč

AUTOBUSOVÁ PŘEPRAVA - kolektivní transfery

Pokud toužíte procestovat Kubu, ale pronájem auta není to co hledáte, nejefektivnější řešení je využít turistických autobusů. 

Na rozdíl od místních kubánských linek hromadné dopravy "Viazul" se nemusíte přepravovat taxíkem z hotelu na nádraží a opět z nádraží do hotelu. Tento způsob dopravy Vás vyzvedne přímo ve Vašem hotelu a zanechá v hotelu, do nějž míříte. Nebydlíte v hotelu ale v casa particular? Stačí nahlásit hotel, jež je Vašemu domu nejblíže a vyčkat tam na recepci příjezdu autobusu v čase, jež Vám před zahájením služby sdělíme. 

 

Všechny níže uvedené trasy jezdí každý den.

Službu zajišťují dopravci Transtur a Transgaviota klimatizovanými autobusy.

Nutné rezervovat a hradit minimálně 7 dní v předstihu.

Pokud Vámi požadovaná trasa není níže uvedena, je nutné řešit privátní dopravou nebo kombinace autobus + dojezd privátně. (i toto pro Vás dokážeme zprostředkovat)

 

K objednávce je navíc účtován jednorázový servisní poplatek 150 CZK / osoba (bez ohledu na počet tras, jež poptáte) 

V případě, že objednáte hotelové ubytování u nás (minimum 3 noci), servisní poplatek za dopravu Vám účtován nebude.

Níže uvedené ceny jsou platné do 31/10/2024

 

Přepravu objednávejte na info@kentlucky.cz nebo pavel@kentlucky.cz

 

Preferujete raději privátní přepravu bez ostatních turistů? Dokážeme zajistit po celém území Kuby, ať už jste jen 2 nebo Vás je 40. Ceny za tuto službu jsou na vyžádání.

 

Ceny jsou uvedeny v CZK / 1 osoba

Nejžádanější trasy:

 

HAVANA - VIŇALES                       = 900 CZK   

HAVANA - CIENFUEGOS                = 1200 CZK

HAVANA - TRINIDAD                     = 1350 CZK

HAVANA - VARADERO                   = 900 CZK

HAVANA - HOLGUÍN                      = 2050 CZK

HAVANA - SANTIAGO                    = 2250 CZK

HAVANA - CAYO SANTA MARÍA    = 1250 CZK

HAVANA - CAYO COCO                   = 2100 CZK

VINALES - CIENFUEGOS                 = 1450 CZK  (pouze jednosměrná)

VINALES - TRINIDAD                       = 1600 CZK  (pouze jednosměrná)

CIENFUEGOS - TRINIDAD                = 600 CZK

VARADERO - CAYO SANTA MARÍA = 1450 CZK

 

Většina výše uvedených tras funguje obousměrně za totožnou cenu. 

Vyzvednutí v hotelu / zanechání v hotelu, kde je klient ubytovaný. V případě ubytování v casas particulares, je nutné individuálně se přemístit k některému z hotelů (tento hotel musí být v předstihu nahlášen)

Povoleno přepravovat 1 příruční zavazadlo do 10 kg a 2 kufry do 32 kg / 1 osoba

Děti mladší 2 let se přepravují zdarma (bez nároku na vlastní sedadlo). V případě nutnosti sedadla, cena totožná jako pro dospělé cestující.

 

Storno podmínky:

8 a více dní před zahájením služby = účtován pouze servisní poplatek

7 dní až 72 hod před zahájením služby = účtováno 50% + servisní poplatek

72 hod - až zahájení služby (no show) = účtováno 100% + servisní poplatek

 

Popis exkurze v pdf
Dny v týdnu: Každý den Minimální počet účastníků: 1
Jazyk: Španělština
Poznámka: Přeprava mezi nejvýznamnějšími turistickými lokalitami

SVATEBNÍ BALÍČEK

Plánujete svatbu v exotickém ráji? Naše cestovní kancelář Vám poradí s výběrem vhodné lokality a hotelu dle Vašich představ. Následně pro Vás připravíme nabídku svatebních balíčků a zprostředkujeme Vám veškeré informace o potřebných dokumentech pro řádnou legalizaci Vašeho sňatku. Zajistíme pro Vás termín obřadu, zodpovíme Vaše dotazy a zajistíme dodání ověřených dokumentů koordinátorce svatby, aby vše proběhlo hladce.

Děsí Vás úřady a byrokracie, avšak Vaším snem je říci si "ANO" na pláži v Karibiku? I pro Vás máme alternativu a to symbolický obřad bez služeb notáře.

Svatby probíhají v hotelových řetězcích Melia, Iberostar a Memories.

Cena základního balíčku - od 13.900 Kč

Program výletu

 

 "MEMORABLE WEDDING"

(na vyžádání více druhů svatebních balíčků dle konkrétního hotelu)

  • Svatební koordinátorka
  • Notářské služby
  • Oddací list
  • Privátní check-in
  • Welcome drink
  • Ubytování (výhodnější lokalita pokoje v rámci resortu, dekorace)
  • Svatební obřad v altánku + dekorace
  • Svatební dort
  • Novomanželský přípitek
  • Svatební večeře
  • Tričko "Just Married"
  • Reprodukovaná  hudba během obřadu
  • Snídaně do pokoje pro novomanžele
  • Romantická večeře pro novomanžele
  • Internet na 1 hodinu zdarma
  • Pozdní check-out 

 

 

 

Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 2 hod. Dny v týdnu: Pondělí - Pátek Poznámka:
Cena dospělý: 21 900 Kč

KURZY ŠPANĚLŠTINY V HAVANĚ

Chcete se naučit mluvit Španělsky či se pouze zdokonalit? Co je lepšího než se oblkopit rodilými mluvčími a odletět studovat přímo na Kubu? Nabízíme Vám intenzivní kurzy Španělštiny přímo ve slavné Havaně. Vybíráme pro Vás ty nejlepší univerzity a proto jsem vybrali slavnou Havanaskou Univerzitu (Universita of Havana), která byla  založena v roce 1728 a během doby od založení vystavovala relevantní výsledky v promoci profesionálů, magisterských titulů a lékařů s kvalitou a etikou uznávané na národní i mezinárodní úrovni.

Nabízíme Vám jak krátkodobé kurzy, tak i dlouhodobé.

Krátkodobé kurzy

Krátké kurzy začínají v první pondělí každého měsíce s výjimkou měsíce srpna. Registrace se provádí první den spolu se zkouškou klasifikace úrovně a následně je student rozdělen do kategorie níže. V měsících dubnu, červenci a prosinci jsou nabízeny pouze třítýdenní kurzy (60 vyučovacích hodin). 

  • Začátečník 
  • Mírně pokročilý 
  • Střední Pokročilý
  • Superior 

Dlouhodobé kurzy

  • Čtyři měsíce, 20 hodin týdně za 1950 Kč
  • Šest měsíců, 20 hodin týdně za 1880 Kč

*Při dlohoudobém kurzu je nutné řešit kurz minimálně 40 dní před odletem pro vyřízení všech náležitostí jako např. akademické vízum a dlouhodobé ubytování.

 

PO ABSOLVOVÁNÍ KURZU OBDRŽÍTE CERTIFIKÁT VYSTAVENÝ HAVANSKOU UNIVERZITOU

Program výletu

Zařídíme vše co potřebujete - nemusíte se starat o nic!

Co je potřeba??

Ubytování
  • Privátní ubytování/sdílené ubytování (Casa Particulares) - od 550 Kč/os./noc ve dvoulůžkovém pokoji
  • Ubytování v hotelu v Havaně (se snídaní) - od 990 Kč/os./noc

Zpáteční letenka s odlety z Prahy, Bratislavy, Vídně, Frankfurtu, Mnichova a dalších (cca od 18.500 Kč)

Vízum

  • Turistické vízum (platnost jeden měsíc od vstupu do země) - 890 Kč
  • Akdemické vízum (pro dlouhodobé kurzy) - od 2000 Kč

*CENA JE VYPSÁNA ZA 14 DENNÍ KURZ ŠPANĚLŠTINY

Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 1 hod. Dny v týdnu: Pondělí - Pátek Časy konání: 09:30
Provozovatel: Kentlucky
Minimální počet účastníků: 1
Jazyk: Španělština
Poznámka: CENA JE VYPSÁNA ZA 14 DENNÍ KURZ ŠPANĚLŠTINY
Cena dospělý: 3 600 Kč

KURZY TANCE V HAVANĚ

Objevte svět vášnivých kubánských rytmů a naučte se kubánské tance přímo od profesionálů. Můžete si vybrat tanec, který Vás nejvíce přitahuje - salsa, tango, reggaeton, merengue či bachata.

V ceně je zahrnuto:

  • 3 lekce tance za týden (po 45 minutách)
  • osobní taneční partner

MOŽNOST OBDRŽENÍ CERTIFIKÁTU O ÚČASTI NA KURZU

 

Program výletu

Zařídíme vše co potřebujete - nemusíte se starat o nic!

Co je potřeba??

Ubytování
  • Privátní ubytování/sdílené ubytování (Casa Particulares) - od 550 Kč/os./noc ve dvoulůžkovém pokoji
  • Ubytování v hotelu v Havaně (se snídaní) - od 990 Kč/os./noc

Zpáteční letenka s odlety z Prahy, Bratislavy, Vídně, Frankfurtu, Mnichova a dalších (cca od 20.900 Kč)

Vízum

  • Turistické vízum (platnost jeden měsíc od vstupu do země) - 920 Kč
  • Akdemické vízum (pro dlouhodobé kurzy) - od 2000 Kč

 *CENA JE VYPSÁNA ZA 3 DENNÍ KURZ TANCE, KURZY ZAČÍNAJÍ NÁSLEDUJÍCÍ DEN PO PŘÍLETU 

Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 1 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 09:30
Provozovatel: Kentlucky
Minimální počet účastníků: 1
Jazyk: Španělština
Poznámka: CENA JE VYPSÁNA ZA 3 DENNÍ KURZ TANCE
Cena dospělý: 4 500 Kč

ZÁSILKY DO CELÉHO SVĚTE - EXPRESS POSÍLÁNÍ S DHL

Zajišťujeme express odeslání balíků a dokumentů do celého světa partnerskými kurýry DHL. 

Maximální hmotnost balíku k odeslání je 25 kg.

Ceny za odeslání balíků se odvijí od cílové destinace a hmotnosti balíku.

Cena za pojištění balíku činí 300 Kč bez dph v případě, že hodnota balíku nepřesahuje 30.000 Kč.

Pokud je hodnota balíku vyšší než 30.000 Kč, tak cena pojištění činí 1% z celkové hodnoty balíku.

 

Na letáku lze vidět příklad cen za zaslání balíků na Kubu.


V případě zájmu o express zaslání nás můžete navštívit v naší kanceláři na adrese: Slezská 874/36, Praha 2 120 00 či nás kontaktovat na tel. čísle: +420 257 221 724 pro bližší informace.


Popis exkurze v pdf
Provozovatel: Kentlucky/DHL
Poznámka:

OBĚD V RESTAURACI LA BODEGUITA DEL MEDIO

Restaurace "La Bodeguita del Medio" je autentická, tradiční kubánská restaurace, která se nachází v Havaně. Tato restaurace byla otevřena v roce 1942 a je také známá díky slavným osobnostem, které restauraci pravidelně navštěvovali. Mezi ně patřil např. chilský básník Pablo Neruda. Restaurace se také pyšní, že zrovna zde vznikl světoznámý koktejl "Mojito". Pokud se chystáte navštívit Havanu, tak Vám určitě doporučujeme návštěvu této restaurace, kde zažijete pravou kubánskou atmosféru a vychutnáte si autentické jídlo a pití. V La Bodeguitě si také můžete poslechnout živou hudbu.

Program výletu

Menu na oběd:

Welcome drink - Mojito

Předkrm

Chléb, Zeleninový salát, batátové chipsy, škvarky, smažené krokety (chybějící bude nahrazeno olivami)

Přílohy

bílá rýže, černé fazolky, smažené batáty

Dezert - 1 k výběru nebo káva/čaj 

torrejas en almibar, karamelový flan  (něco jako pudink), zmrzlina, mléčná rýže, káva nebo čaj

2 místní nápoje dle vlastního výběru (další mojito, limonáda, pivo, minerálka, džus, vino)
Hlavní chod - MENU 1

    • Pečená vepřová kýta
    • Vepřový steak  (obvykle je kýta nebo steak)
    • Ropa Vieja - trhané hovězí
    • Mleté maso
    • Kuře

Hlavní chod - MENU 2 (za příplatek 260 kč)

    • Krevety na 2 způsoby  (enchilado nebo na česneku)
    • Treska či jiná ryba
    • Hovězí steak  
    • Smažené vepřové kousky

3 místní nápoje dle vlastního výběru (další mojito, limonáda, pivo, minerálka, džus, vino )

Popis exkurze v pdf
Dny v týdnu: Každý den Poznámka:
Cena dospělý: 900 Kč

kabaret „TROPICANA“ s večeří

„Tropicana“ je světoznámý kabaret na Kubě, který nevynechá snad žádný návštěvník, který zavítá do Havany. Nachází se v části Marianao, v ulici 72 A. Tento kabaretový klub vznikl již v roce 1939 a funguje dodnes. A to i přesto, že ho chtěla v minulosti kubánská vláda zavřít, ale kvůli velkému přílivu valut z tohoto klubu zůstal otevřený. Právě zde dnes vystupují nejlepší kubánští umělci, artisté a akrobaté. Jedná se o nádhernou přehlídku světel, kostýmů a tance. Skrz kabaret se pak linou typické kubánské rytmy. Za dobu své existence se Kabaret Tropicana řadil po bok i světoznámému Moulin Rouge v Paříži.

 

Program výletu

  • individuální přeprava do Tropicany
  • 20:00 - VEČEŘE v restauraci „Los Jardines“ (v areálu Tropicany) - tříchodové menu s nápojem
  • 22:00 - TROPICANA SHOW vč. lahve rumu pro 4 osoby + 1 nealko
  • individuální návrat do hotelu

Poznámka: Do tohoto podniku se vyžaduje odpovídající oděv (uzavřené boty, pánové dlouhé kalhoty). Podnik není zpřístupněný pro děti do 15 let.

Hlavní program začíná ve 22:00 a končí ve 23:45. Následuje cca 45 min "after party" s možností zatančit si přímo na hlavním pódiu.

Lze zajistit i samostatné vstupenky bez večeře

Na vyžádání lze zajistit i přepravu

Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 5 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 20:00
Provozovatel: Kentlucky
Minimální počet účastníků: 4
Poznámka: Výlet se objednává a hradí přímo na Kubě v závislosti na aktuálním počtu zájemců.
Cena dospělý: 2 850 Kč

HAVANA - „KRÁLOVNA KARIBIKU“

„Villa de San Cristóbal de La Habana“ byla založena v roce 1519 a brzy poté se stala hlavním městem ostrova. Díky své geografické poloze byla celá staletí strategickým centrem Španělska zejména pro komunikaci a obchod mezi Starým a Novým světem. Město bylo vždy kosmopolitní a jeho obyvatelé jsou přátelští k turistům i nově příchozím. Historické centrum Havany bylo uznáno UNESCEM jako mezinárodní světové dědictví. Díky svým balustrádám, náměstím, uličkám, balkónkům, kováním, sloupům, palácům a vnitřním dvorkům tvoří Staré Město v Havaně jednu z nejatraktivnějších čtvrtí světa. Až do druhé poloviny 18.století byla Havana izolována vysokou zdí, ze které dnes zůstaly pouze zbytky a která patřila k obrannému systému typickému pro tento ostrov. S rozvojem města byly postaveny stejně krásné budovy i na pobřeží. Moderní Havaně nechybí divadla, restaurace, noční kluby, muzea, galerie, obchodní centra ani všudypřítomná hudba. Havana je prvním a nejdůležitějším místem, které byste měli navštívit, chcete-li poznat kulturu a vstřícnost obyvatel Kuby.

Program výletu

  • V 09:00 odjezd z hotelu v Havaně s průvodcem v českém jazyce
  • Návštěva „Plaza de la Revolucion“, panoramatická projížďka čtvrtí Vedado, Kolumbův hřbitov, La Rampa
  • Návštěva exteriérů komplexu pevnosti „El Morro“, s nejkrásnější vyhlídkou na město
  • Procházka Starou Havanou – 4 náměstí - Plaza de la Catedral, Plaza de las Armas, Plaza Vieja, Plaza de San Francisco
  • Vstup do 1 zajímavého objektu (např. fabrika na doutníky, Palacio de Artesania, museum rumu nebo Conde Villanueva apod.)
  • Oběd ve Staré Havaně s jedním nápojem v ceně
  • Návrat do hotelu přes promenádu Malecón

*** změna programu vyhrazena v závislosti na aktuálních rekonstrukcích, uzavírkách, státních svátcích***

Fabrika na výrobu doutníků je zavřena o víkendech, státních svátcích, v letních měsících a na přelomu roku. Alterenativně se v době uzavírek továren na doutníky navštěvuje Palacio de Artesania, eventuálně muzeum rumu či Conde Villanueva.

Dětem není umožněný vstup ani do fabriky na výrobu doutníků, ani do musea rumu. (během času prohlídky nutné vyčkat v doprovodu dospělé osoby v lobby objektu)

Z Varadera se tento výlet pořádá ve velmi podobném formátu, odjezdem v 08:00 ráno z Varadera a návratem po 18:00. Cena výletu z Varadera (orientačně) činí 100 EUR, je splatná na místě a podmíněna minimální účastí 6ti zájemců.

Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 5 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 09:00
Provozovatel: Kentlucky
Minimální počet účastníků: 6
Poznámka: Výlet se objednává a hradí přímo na Kubě v závislosti na aktuálním počtu zájemců.
Cena dospělý: 2 200 Kč

VIÑALES – „Ráj na zemi“

Národní park „Valle de Viňales“ (cca 25 km na sever od Piňar del Rio) o rozloze 21 600 hektarů láká svými krásami návštěvníky z celého světa. Z rovinaté krajiny s červenou zeminou se pozvolna zvedají zelené porostlé zbytky prastarých vápencových horských masivů, které jsou zevnitř vyhlodány podzemními vodami a zvnějšku obroušeny erozí do zvláštních, zaoblených tvarů, Mogotes, kde roste řada endemických rostlinných druhů a žije mnoho ptáků. Půvab údolí dodává i nesčetné množství farm a políček, kde se pěstuje ten nejlepší tabák na celé Kubě. Hotový ráj pro milovníky přírody a skvělých doutníků. Věděli jste, že se ve Vinales natáčela i jedna epizoda známého československého seriálu 30 případů majora Zemana?

 

Program výletu

  • 8:00 – Odjezd z hotelu z Havany
  • Zastávka s vyhlídkou na okolí s dominantními Mogotes (možnost ochutnávky Piňa Colady, není zahrnuto v ceně).
  • Návštěva soukromé farmy na pěstování tabáku s tradiční ukázkou výroby doutníků.
  • Prohlídka jeskyně Cueva del Indio, kde se usadíte do motorového člunu a budete se kochat krásami krápníkové výzdoby. 
  • Panoramatická prohlídka (z povzdálí) velkoplošné nástěnné malby na vápencové skále Mural de la Prehistoria z roku 1961.
  • Oběd ve Vinales (tříchodové menu + nápoj, tradiční kubánská kuchyně).
  • Návrat do hotelu cca v 18:00
*** změna programu vyhrazena v závislosti na aktuálních rekonstrukcích, uzavírkách, státních svátcích***
Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 9 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 08:00
Provozovatel: Kentlucky
Minimální počet účastníků: 6
Poznámka: Výlet se objednává a hradí přímo na Kubě v závislosti na aktuálním počtu zájemců.
Cena dospělý: 4 000 Kč

LAS TERRAZAS – Ekologický komplex, SOROA – Botanická zahrada

„Las Terrazas“ je ekologicky pojatý turistický komplex v biosferické rezervaci „Sierra del Rosario“. Tento komplex nám hned při vjezdu nabízí idylický obrázek rekreačního areálu u jezera obklopeného horskými svahy a okouzlující přírodou. Největší atrakcí je tzv. "Canopy Tour", možnost shlédnout údolí z ptačí perspektivy, dále koupání v řícce San Juan nebo návštěva bývalé platnáže kávy "Buenavista". „Soroa“ leží v polovině cesty mezi „Pinar del Río“ a Havanou a jejím největším turistickým lákadlem je botanická zahrada s orchidejemi. V tomto tropickém ráji, který založil Španěl Tomás Felipe Camacho pro svou dceru, roste na 700 druhů orchidejí. Od Pavilonu „Mirador de Venus“ je nádherný výhled. Vede odtud stezka k vodopádu „El Salto“, vysokému 22 metrů.

Program výletu

  • 8:00 – Odjezd z hotelu z Havany
  • Prohlídka botanické zahrady „Soroa“ (cca 1 hodina)
  • Návštěva vodopádu „El Salto“
  • Ochutnávka míchaného nápoje v blízkosti hotelu „Villa Soroa“
  • Odjezd na „Las Terrazas“
  • Welcome drink
  • Oběd v restauraci u řeky „San Juan“ (typická kubánská kuchyně s nápojem)
  • Koupání v řece San Juan
  • Návštěva známého hotelu „La Moka“
  • Ochutnávka kubánské kávy v „Cafe de Maria“
  • Návštěva domu slavného zpěváka „Pola Montañeze“
  • Návrat do hotelu cca 17:0
Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 9 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 08:00
Provozovatel: Infocentrum Havana
Minimální počet účastníků: Kolektivní exkurze - bez limitu účastníků
Jazyk: angličtina nebo španělština
Poznámka: Výlet se objednává a hradí přímo na Kubě.
Cena dospělý: 1 450 Kč

Cayo Blanco (plavba katamaránem + návštěva delfinária)

Cayo Blanco "Bílý Ostrov", je malý ráj na zemi, vzdálený cca hodinu plavby od Varadera, kam se s námi dostanete katamaránem. Můžete se zde těšit z krásných písečných pláží a křišťálově čistou vodou, jež je tak mělká, že Vám bude sahat pouze po kotníky a to několik desítek metrů od břehu. Katamarán je vybaven otevřeným barem s alkoholickými i nealkoholickými nápoji, sociálním zařízením a výbavou pro šnorchlování. Součástí programu je i interaktivní program s delfíny a oběd včetně nápojů formou ALL INCLUSIVE v bufetové restauraci přímo na ostrově.

Program výletu

  • 08:30 - Odjezd z hotelu na Varaderu do maríny odkud vyplouvá katamarán
  • Projížďka katamaránem na ostrov „Cayo Blanco“, katamarán s otevřeným barem
  • Šnorchlování mezi rybami a korály s vybavením, které je k dispozici na palubě
  • Návštěva delfinária – koupání s delfíny
  • Relaxace na krásných plážích „Cayo Blanco"
  • Oběd v restauraci přímo na pláži – ALL INCLUSIVE včetně nápojů
  • Tradiční kubánská živá hudba, která Vám zpříjemní Váš pobyt na ostrově
  • Otevřený bar s nealkoholickými nápoji, rumem a místními pivy
  • 16:30 - Návrat do hotelu na Varaderu
Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 8 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 08:00
Provozovatel: Infocentrum Varadero
Minimální počet účastníků: Kolektivní exkurze - bez limitu účastníků
Jazyk: angličtina nebo španělština
Poznámka: Výlet se objednává a hradí přímo na Kubě.
Cena dospělý: 3 380 Kč

„GUAMÁ“ Cesta za krokodýly, koupání v Karibském moři

Během celodenního výletu poznáte oblast Národního parku „Ciénaga de Zapata” (4 400 km² - bažinné ekosystémy s bohatou endemickou florou a faunou). Součástí parku je areál „Guamá” k němuž patří: krokodýlí farma, indianská vesnice „Aldea Taina” a „Lago del Tesoro” - jezero pokladů. Seznámíte se zblízka, ale bezpečně s krokodýly, projedete se člunem po sladkovodním jezeře. Poznáte život někdejších indiánských obyvatel ostrova, Taínů, a na závěr se vykoupete v Karibiku.

Program výletu

  • 8:00 - odjezd z hotelu
  • 9:45 - projížďka bývalým cukrovarem Australia
  • 11:00 - návštěva největší chovné farmy krokodýlů na Kubě (můžete spatřit až cca 4.000 krokodýlů od těch právě narozených až po ty nejstarší a největší, dozvíte se vše o jejich životě a chovu, ti odvážnější z Vás si mohou vybraného jedince vzít i do náručí a pořídit nezapomenutelnou fotografii)
  • 12:00 - projížďka motorovým člunem po sladkovodním jezeře Lago del Tesoro a návštěva repliky taínské vesnice Aldea Taína (muzeum pod širým nebem sestává z 28 soch původních indiánských obyvatel ostrova, Taínů, znázorňujících jejich typické činnosti a způsoby obživy, možnost občerstvení, např. koktejl saoko vyrobený z kokosové šťávy a třtinového rumu nebo ochutnávka krokodýlího masa)
  • 14:00 - oběd v soukromé restauraci - tříchodové menu
  • 15:30 - návštěva pláže Playa Larga v Zátoce Sviní (volný čas, možnost koupání v průzračných vodách Karibiku)
  • 16:45 - odjezd z Playa Larga zpět na Varadero
  • 18:00 - příjezd do hotelu

*** změna programu vyhrazena v závislosti na aktuálních rekonstrukcích, uzavírkách, státních svátcích***

Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 10 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 08:00
Provozovatel: Kentlucky
Minimální počet účastníků: 6
Poznámka: Výlet se objednává a hradí přímo na Kubě v závislosti na aktuálním počtu zájemců.
Cena dospělý: 2 840 Kč

CAŇONAZO – DĚLOVÁ CEREMONIE

Večerní návštěva pevnosti La Cabaňa, která stojí nedaleko pevnosti El Morro, kde se pravidelně koná slavnostní dělová salva. Jedná se o starobylou havanskou tradici, která znamenala uzavření městských hradeb a havanské zátoky na obranu proti pirátům.

Program výletu

  • 19:00 - odjezd z hotelu
  • 19:30 – večeře v restauraci (tradiční kubánská kuchyně - tříchodové menu + nápoj dle výběru)
  • 21:00 – dělová ceremonie
  • CCA 22:00 – 22:30 návrat do hotelu
Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 3.5 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 19:00
Provozovatel: Infocentrum Havana
Minimální počet účastníků: Kolektivní exkurze - bez limitu účastníků
Jazyk: angličtina nebo španělština
Poznámka: Výlet se objednává a hradí přímo na Kubě.

STARÁ AMERICKÁ AUTA - HAVANA TOUR

Jednou z věcí, kterou je krásná Kuba specifická jsou stará americká auta a naše cestovní kancelář toto pro Vás zařídí. Projížďka trvá 2 hodiny.

Zažijete projížďku ulicemi města v klasickém americkém kabrioletu z padesátých let minulého století, po předměstích Havany Centro Habana, Miramar a Vedado. Zajímavá místa, jako je Malecon, okouzlující 5th Avenue of Miramar, náměstí Revoluce a další. Ke konci procházka po zahradní terase hotelu Nacional, kde si můžete vychutnat koktejl s výhledem na Malecon při západu slunce.

Dále také poznáta ty nejslavnější a nejzajímavější památky jak staré, tak moderní Havany.

Cena za osobu činí 950 Kč a rezervovat si můžete celkem 5 míst v jednom autě.

Program exkurze se může mírně lišit.

 

 

Program výletu

  • Vyzvednutí u Vašeho hotelu
  • Návštěva staré Havany (San Francisco de Asís square – La Cathedral square – Old Square – Arms square – Palacio de los Capitanes Generales – Morro Fortress)
  • Návštěva moderní Havany ( Malecón Boulevard - Capitol – Central Park – Bar-restaurants - Floridita and Bodeguita del medio – University of Havana – Revolution Square – Cigars Factory – Rum Museum – Colon's Cemetery)
  • Návštěva zahradní Terasy hotel Nacional (možnost koktejlu)
  • Návrat na Hotel
Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 2 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00
Provozovatel: Infocentrum Havana
Minimální počet účastníků: 2
Jazyk: angličtina nebo španělština
Poznámka: Výlet se objednává a hradí v Pra
Cena dospělý: 950 Kč

HAVANA NA HARLEY DAVISONU

Zažijete půldenní prohlídku Havany v unikátním stylu - na motocyklech "Harley Davidson" poznáte starou Havanu, Miramar a Vedado. Zajímavá místa, jako je Malecon, náměstí Revoluce, Gran Teatro de la Habana, palác Capitol a další. 

Exkurze trvá přibližně 6 hodin. 

Dále také poznáte ty nejslavnější a nejzajímavější památky jak staré, tak moderní Havany.

Exkurze se lze zúčastnit i bez zapůjčení motocyklu v ceně: 2000 Kč za osobu

Program exkurze se může mírně lišit.

 

Program výletu

Vyzvednutí v hotelu v Havaně klimatizovaným vozem s bilingviním průvodcem. Klient musí disponovat řidičským průkazem a zaplatit vratný depozit 300 USD (pro případ poškození vozidla). Po obeznámení s bezpečnostními pravidly, užitím vozu a programu následuje výjezd na motocyklu "Harley Davidson" do oblasti "Miramar", na cestě spatříte hotely, ambasády a Národní Aquárium (možnost zastavení a pořízení fotografiií). Poté následuje návrat do "Vedada" a zastávka na náměstí "Plaza de la Revolucion" a následně jízda směrem do staré Havany. Mimo jiné uvidíte památky jako "Paseo del Prado", "Museo de la Revolucion", "Parque Central" a "Gran Teatro de la Habana". Následuje zastávka u paláce "Capitol", kde si můžete pořídit fotografie na památku. Zakončení prohlídky obědem na náměstí "Plaza Vieja". Po obědě návrat motocyklů v "Paseo Malecon" a následuje transfer zpět do hotelu.

Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 6 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 08:00
Provozovatel: Kentlucky
Minimální počet účastníků: 2
Poznámka:
Cena dospělý: 5 040 Kč

Zapůjčení obytného karavanu

Typ vozu: Fiat Rimor Seal 5

Ideální pro rodiny či partu kamarádů. Optimální pro 4 osoby, maximálně pro 6 osob.

Pronájem na 4-8 nocí včetně =  6900 Kč / auto / den

Pronájem na 9-14 nocí včetně =  6500 Kč / auto / den

Pronájem na více než 14 nocí =  6000 Kč / auto / den

 

Minimální délka pronájmu - 4 noci

 

Na místě nutné hradit povinné pojištění = 20 CUC / auto / den

Na místě nutné složit vratnou zálohu = 500 USD / auto / doba nájmu

Vůz se půjčuje i VRACÍ s plnou nádrží

Půjčení i vrácení vozu - v Havaně (u hotelu Bello Caribe)

Vrácení karavanu v jiné lokalitě lze za poplatek

 

Lokality umožňující parkování + připojení k elektřině a doplnění vody

Pinar del Rio + Artemisa

1. Potápěčské centrum Maria la Gorda

2. Vinales - Casa del Veguero, Hotel La Ermita, Finca Rancho San Vicente

3. Hotel Villa Soroa, Turistické centrum Las Terrazas

Havana a Mayabeque

1. Hotel Bello Caribe, Havana

2. Club Bravo Arenal, Východní pláže Havany

3. Hotel Villa Tropico, Jibacoa

Matanzas

1. Parque Josone, Varadero

2. Hotel Playa Larga, Zátoka sviní

Cienfuegos + Sancti Spiritus

1. Potápěčské centrum Guajimico

2. Hotel Rancho Luna, pláž Cienfuegos

3. Hotel Costa Sur, pláž Ancon, Trinidad

4. Hotel Las Cuevas, Trinidad město

Villa Clara + Cayo Santa Maria

1. Hotel Villa La Granjita, Santa Clara

2. Finca Azucarera, Remedios

3. Caibarien (bude otevřeno koncem roku 2018)

Cayo Coco

1. Hotel Colonial

 

Průběžně se připravují možnosti pro karavany v oblasti východní Kuby. Budeme aktualizovat.

Popis exkurze v pdf
Dny v týdnu: Každý den Minimální počet účastníků: 2
Poznámka:

Zapůjčení skútru Piaggio MP3

TYP SKÚTRU: PIAGGIO MP3

 

Minimální délka pronájmu - 3 noci

Při nájmu na 8 a více dní = sleva 10%

 

V období 01.05.-15.10. - 1 200 Kč / den

V období 15.10.-30.04. - 1 300 Kč / den

V období 21.12.-06.01. - 1 400 Kč / den

 

Na místě nutné hradit povinné pojištění = 10 CUC / den

Na místě nutné složit vratnou zálohu = 250 USD / doba nájmu

Skútr se půjčuje i VRACÍ s plnou nádrží, při převzetí účtováno 15 CUC za plnou nádrž

Půjčení i vrácení skútru v Havaně (u hotelu Bello Caribe)

Vrácení skútru v jiné lokalitě lze za poplatek

 

Specifikace:

Objem: 278 cm3

Maximální rychlost: 125 km/h

Spotřeba: 3-5 l / 100 km (v závislosti na podmínkách a zatížení)

Nádrž: 12 l

Popis exkurze v pdf
Dny v týdnu: Každý den Minimální počet účastníků: 1
Poznámka: Půjčovna u hotelu Bello Caribe, Havana

Zapůjčení elektrokola Armony Firenze

TYP E-KOLA: ARMONY FIRENZE 2017 26"

 

Minimální délka pronájmu - 2 noci

Při nájmu na 5 a více dní = sleva 10%

 

V období 01.05.-15.10. - 500 Kč / den

V období 15.10.-30.04. - 550 Kč / den

V období 21.12.-06.01. - 600 Kč / den

 

Na místě nutné složit vratnou zálohu = 100 USD / doba nájmu

Půjčení i vrácení kola v Havaně (u hotelu Bello Caribe)

Vrácení kola v jiné lokalitě lze za poplatek

 

Specifikace:

Čas nabíjení baterie: 5-6 hodin

Dojezd: max 70 km (v závislosti na podmínkách a zatížení)

Maximální rychlost: 25 Km/h

Nosnost: 90 kg

Popis exkurze v pdf
Dny v týdnu: Každý den Minimální počet účastníků: 1
Poznámka: Půjčovna u hotelu Bello Caribe, Havana

Exkurze v lokalitě

TURISTICKÁ KARTA NA KUBU

Zajistíme pro Vás turistickou kartu z pohodlí Vašeho domova k zájezdu či cestě na Kubu.

Občané ČR pro vstup na Kubu potřebují víza (turistickou kartu).

Turistická karta je platná pro pobyty nepřesahující 30 dnů a odletět musíte do 6 měsíců od vyřízení víza.

Pro vyřízení víz na Kubu je potřeba pas a následně si turistickou kartu můžete vyzvednou u nás v kanceláři či zašleme na Vámi zvolenou adresu.

Doporučená platnost pasu pro vyřízení víza je 6 měsícu po návratu z Kuby.

Popis exkurze v pdf
Provozovatel: Kentlucky
Poznámka:
Cena dospělý: 1 280 Kč

Zapůjčení automobilu - autopůjčovna VIA RENT A CAR

Pronájem auta na Kubě vám umožní vytvořit si vlastní itinerář a mít úplnou kontrolu nad tím kam jít, co dělat a jak dlouho zůstat na jednom konkrétním místě. Také je to nejlepší způsob, jak poznat Kubu a dostat se do kontaktu s místními obyvateli. Pronájem vozu s námi je rychlý, snadný a bezpečný. V případě jakýchkoliv technických problémů je Vám na Kubě k dispozici na telefonu náš česky hovořící personál 365 dní v roce, 24 hodin. (sídlíme v Havaně)

PRO REZERVACI VOZU JE NUTNÉ NAHLÁSIT

Ø  Plné jméno a příjmení hlavního řidiče

Ø  Číslo pasu a datum narození hlavního řidiče

Ø  Datum a čas půjčení a vrácení vozu (cyklus 24 hod.)

Ø  Místo zapůjčení a místo vrácení vozu

Ø  Kategorie vozu + převodovka (manuální či automatická)

Ø  Letový řád v případě půjčení / vrácení vozu na letišti


 

Totožné ceny v platnosti po celý rok, bez rozdílu vysoké či extrémně vysoké sezony

V ceně nájmu již zahrnuto pojištění

PHM se nepředplácí


Základní cena za 1 den/ auto

 

Ekonomická třída - manuální převodovka

Model vozu - Hyundai Grand i-10 či podobné

Max pro 4 cestující, 1 kufr + 1 příruční zavazadlo

03 - 06 dní nájmu = 2 840 Kč

07 - 15 dní nájmu = 2 690 Kč

16 - 45 dní nájmu = 2 530 Kč


Střední třída M - manuální převodovka

Model vozu - Peugeot 301 či podobné

Max pro 4 cestující, 1 kufr + 2 příruční zavazadla

03 - 06 dní nájmu = 3 030 Kč

07 - 15 dní nájmu = 2 880 Kč

16 - 45 dní nájmu = 2 720 Kč


Střední třída A - automatická převodovka

Model vozu - Peugeot 301 či podobné

Max pro 4 cestující, 1 kufr + 2 příruční zavazadla

03 - 06 dní nájmu = 3 260 Kč

07 - 15 dní nájmu = 3 110 Kč

16 - 45 dní nájmu = 2 950 Kč


kategorie SUV - manuální převodovka

Model vozu - Suzuki Vitara, Hyundai Creta či podobné

Max pro 5 cestujících, 2 kufry + 2 příruční zavazadla

03 - 06 dní nájmu = 3 830 Kč

07 - 15 dní nájmu = 3 680 Kč

16 - 45 dní nájmu = 3 520 Kč

 

 

Vozy jsou na zpětné potvrzení z Kuby po závazné rezervaci ze strany klienta.

Program výletu

Pro zajištění automobilů je potřeba závazně nahlásit řidiče (tento řidič musí být osobně přítomen při předávání i vrácení vozu a podepisuje nájemní smlouvu vozu). Druhého řidiče je možné doplatit v předstihu či na místě při podpisu smlouvy. Je nutností dodržet 24hodinový cyklus pronájmu vozu. Pokud si klient půjčuje auto ráno a žádá vrácení auta ve večerních hodinách, již je účtován další celý den pronájmu. Dále je nutné zaslat letový řád pro přílet/odlet na/z Kuby. Ihned po závazném potvrzení vozu jsou v platnosti autopůjčovnou stanovené stornopoplatky (v případě rušení rezervace).

DŮLEŽITÉ POZNÁMKY K REZERVACÍM A PŘÍPLATKY SPLATNÉ SPOLEČNĚ S NÁJMEM VOZU

 

Ø  Konkrétní model vozu objednat nelze, přiřazuje jej autopůjčovna dle dispozic v rámci dané kategorie

Ø  Minimální délka nájmu vozu jsou 3 plné dny, maximální délka nájmu 45 dní

Ø  Povinné pojištění vozu je již zahrnuto v ceně nájmu

Ø  Minimální věk řidiče je 18 let (Řidič musí být držitelem ŘP minimálně 1 rok před zahájením nájmu)

Ø  Při zapůjčení automobilu na letišti není účtován žádný manipulační poplatek (na rozdíl od ostatních autopůjčoven)

Ø  PHM - bez předplacení. Co bude natankováno v nádrži při převzetí vozu musí být natankováno v nádrži při vrácení vozu (pokud se vrací méně, na místě se doplácí rozdíl (kartou v USD), pokud se vrací více, veškeré PHM navíc propadá ve prospěch autopůjčovny)

Ø  Poplatek Drop Off (pokud je vůz vrácen v kanceláři jiné provincie než kde byl zapůjčen či na letišti) – 0,20 USD x 1 km vzdálenosti mezi autopůjčovnami

Ø  Vůz lze zapůjčit / vrátit na celém území Kuby

Ø  Doporučuje se mít u sebe i MŘP (autopůjčovnám standardně stačí pouze ŘP evropský pro podpis nájemní smlouvy vozu, ale v případě pojistné události by mohl být MŘP vyžadován)

Ø  Autopůjčovna si vyhrazuje právo předat i jiný model vozu v rámci stanovené kategorie. Uvedené modely jsou nejtypičtějši, jež jsou v provozu v rámci uvedených kategorií

 

 

PŘÍPLATKY V AUTOPŮJČOVNĚ – SPLATNÉ V MOMENTU PODPISU NÁJEMNÍ SMLOUVY VOZU – PLATBA POUZE KARTOU


Ø  Dopsání druhého či třetího řidiče do smlouvy vozu = 30 USD / celý nájem bez ohledu na počet dní / 1 řidič. Není nutné objednávat v předstihu, lze zapsat do smlouvy a zaplatit až na místě (Nikdo jiný než řidiči uvedeni ve smlouvě nesmí usednout za volant)

Ø  Může být vyžadováno složit VRATNOU zálohu ve výši 150 - 250 USD (v závislosti na přiřazené kategorii vozu - blokace na kartě v USD)

 

1 litr benzínu na čerpacích stanicích CUPET nebo ORO NEGRO = cca 0,25 USD (splatné kartou VISA či EC/MC) či 30 CUP při platbě kartou vydanou u kubánské banky. PHM je účtováno v CUP á 1 litr = 30 CUP. Výsledná částka vydělena kurzem 120 = cena k úhradě v USD. Platby za PHM v hotovosti nejsou umožněny u žádné benzinové pumpy na Kubě !!! Pokud nevlastníte debetní/kreditní kartu či Vaše karta není na Kubě funkční, lze si zakoupit "přednabitou" kartu v kanceláři FINCIMEX (najdete v každém městě na Kubě)

CK má v destinaci 2 česky hovořící delegáty (v případě problému v autopůjčovně či na cestách - 24 hodin na telefonu), stejně jako je k dispozici 24 h asistenční služba provozována autopůjčovnou


NA PRONÁJEM VOZŮ U VIA RENT A CAR SE VZTAHUJÍ NÁSLEDUJÍCÍ STORNOPODMÍNKY:

Po závazném potvrzení rezervace a následném stornu či změně termínu stornopoplatek ve výši skutečných nákladů, nejméně však viz níže:
 
Více jak 15 dní před zahájením služby = stornopoplatek ve výši 2 plných dní nájmu vozu
14 dní - 8 dní před zahájením služby = stornopoplatek 25% z celkové částky
07 dní - 96 hodin před zahájením služby = 50% z celkové částky
Méně než 96 hodin před zahájením služby = 100% z celkové částky
Předčasné ukončení smlouvy / vráceni vozu = autopůjčovna nevrací peníze za nevyužité dny nájmu
 

Ø  Ihned po závazném potvrzení vozu jsou v platnosti autopůjčovnou stanovené stornopoplatky (v případě pozdějšího rušení rezervace či změně termínu)

Ø  V případě nutnosti provedení jakýchkoliv změn v rezervaci: Došlo by ke STORNU rezervace stávající (aplikují výše uvedené stornopoplatky) a vytvoření nové objednávky


Zařídíme pro Vás také ubytování, letenky a vízum!

Ubytování
  • Ubytování v hotelech ve všech regionech Kuby

Vízum

  • Turistické vstupní vízum (platnost jeden měsíc od vstupu do země) - 1280 Kč 
Popis exkurze v pdf
Dny v týdnu: Každý den Provozovatel: CK KENTLUCKY
Poznámka: Cena za pronájem auta na 1 den/os. Cena se liší v závislosti na požadované kategorii vozu
Cena dospělý: 2 690 Kč

Zapůjčení automobilu - autopůjčovna CUBACAR/HAVANAUTOS

Pronájem auta na Kubě vám umožní vytvořit si vlastní itinerář a mít úplnou kontrolu nad tím kam jít, co dělat a jak dlouho zůstat na jednom konkrétním místě. Také je to nejlepší způsob, jak poznat Kubu a dostat se do kontaktu s místními obyvateli. Pronájem vozu s námi je rychlý, snadný a bezpečný. V případě jakýchkoliv technických problémů je Vám na Kubě k dispozici na telefonu náš česky hovořící personál 365 dní v roce, 24 hodin. (sídlíme v Havaně)

PRO REZERVACI VOZU JE NUTNÉ NAHLÁSIT

Ø  Plné jméno a příjmení hlavního řidiče

Ø  Číslo pasu a datum narození hlavního řidiče

Ø  Datum a čas půjčení a vrácení vozu (cyklus 24 hod.)

Ø  Místo zapůjčení a místo vrácení vozu

Ø  Kategorie vozu + převodovka (manuální či automatická)

Ø  Letový řád v případě půjčení / vrácení vozu na letišti

 

ZÁKLADNÍ EKONOMICKÁ KATEGORIE

  • Optimální pro 2 osoby, maximálně s 1 kufrem a 2 malými příručními taškami
  • Modely vozů: Kia Picanto, Hyundai Grand i10, MG3, Renault Sandero a podobné
  • Prvotní natankování PHM = 1430 Kč (splatné společně s rezervací vozu)


Ekonomická kategorie - manuální převodovka - CUBACAR


Vysoká sezona: 

01/01/2024 - 23/03/2024, 01/04/2024 - 30/06/2024, 01/09/2024 - 30/11/2024


Základní cena za 1 den/ auto 

03 - 06 dní nájmu = 2 760 Kč

07 - 15 dní nájmu = 2 510 Kč

16 - 30 dní nájmu = 2 380 Kč


Extrémně vysoká sezona: 

01/12/2023 - 31/12/2023, 24/03/2024 - 31/03/2024, 01/07/2024 - 31/08/2024


Základní cena za 1 den/ auto 

03 - 06 dní nájmu = 3 510 Kč

07 - 15 dní nájmu = 3 260 Kč

16 - 30 dní nájmu = 3 130 Kč


Ekonomická kategorie - automatická převodovka - HAVANAUTOS


Vysoká sezona: 

01/01/2024 - 23/03/2024, 01/04/2024 - 30/06/2024, 01/09/2024 - 30/11/2024


Základní cena za 1 den/ auto 

03 - 06 dní nájmu = 3 070 Kč

07 - 15 dní nájmu = 2 820 Kč

16 - 30 dní nájmu = 2 690 Kč


Extrémně vysoká sezona: 

01/12/2023 - 31/12/2023, 24/03/2024 - 31/03/2024, 01/07/2024 - 31/08/2024


Základní cena za 1 den/ auto 

03 - 06 dní nájmu = 3 790 Kč

07 - 15 dní nájmu = 3 540 Kč

16 - 30 dní nájmu = 3 410 Kč

 

 

NIŽŠÍ - STŘEDNÍ KATEGORIE

  • Optimální pro 3-4 osoby, maximálně s 1 kufrem a 2 příručními taškami nebo 2 velké kufry
  • Modely vozů: Hyundai Accent, Peugeot 301 a podobné
  • Prvotní natankování PHM = 1600 Kč (splatné společně s rezervací vozu)

Nižší-střední třída -  manuální převodovka - CUBACAR


Vysoká sezona: 

01/01/2024 - 23/03/2024, 01/04/2024 - 30/06/2024, 01/09/2024 - 30/11/2024


Základní cena za 1 den/ auto 

03 - 06 dní nájmu = 3 220 Kč

07 - 15 dní nájmu = 2 970 Kč

16 - 30 dní nájmu = 2 840 Kč


Extrémně vysoká sezona: 

01/12/2023 - 31/12/2023, 24/03/2024 - 31/03/2024, 01/07/2024 - 31/08/2024


Základní cena za 1 den/ auto 

03 - 06 dní nájmu = 3 960 Kč

07 - 15 dní nájmu = 3 710 Kč

16 - 30 dní nájmu = 3 580 Kč

 

 

Nižší-střední třída - automatická převodovka - HAVANAUTOS


Vysoká sezona: 

01/01/2024 - 23/03/2024, 01/04/2024 - 30/06/2024, 01/09/2024 - 30/11/2024


Základní cena za 1 den/ auto 

03 - 06 dní nájmu = 3 530 Kč

07 - 15 dní nájmu = 3 280 Kč

16 - 30 dní nájmu = 3 150 Kč


Extrémně vysoká sezona: 

01/12/2023 - 31/12/2023, 24/03/2024 - 31/03/2024, 01/07/2024 - 31/08/2024


Základní cena za 1 den/ auto 

03 - 06 dní nájmu = 4 280 Kč

07 - 15 dní nájmu = 4 030 Kč

16 - 30 dní nájmu = 3 900 Kč

 

Vozy jsou na zpětné potvrzení z Kuby po závazné rezervaci ze strany klienta

Program výletu

Pro zajištění automobilů je potřeba závazně nahlásit řidiče (tento řidič musí být osobně přítomen při předávání i vrácení vozu a podepisuje nájemní smlouvu vozu). Druhého řidiče je možné doplatit v předstihu či na místě při podpisu smlouvy. Je nutností dodržet 24hodinový cyklus pronájmu vozu. Pokud si klient půjčuje auto ráno a žádá vrácení auta ve večerních hodinách, již je účtován další celý den pronájmu. Dále je nutné zaslat letový řád pro přílet/odlet na/z Kuby. Ihned po závazném potvrzení vozu jsou v platnosti autopůjčovnou stanovené stornopoplatky (v případě rušení rezervace).

DŮLEŽITÉ POZNÁMKY K REZERVACÍM A PŘÍPLATKY SPLATNÉ SPOLEČNĚ S NÁJMEM VOZU

 

Ø  Konkrétní model vozu objednat nelze, přiřazuje jej autopůjčovna dle dispozic v rámci dané kategorie

Ø  Minimální délka nájmu vozu jsou 3 plné dny ve vysoké sezoně a 5 plných dní v extrémně vysoké sezoně

Ø  Povinné pojištění vozu je již zahrnuto v ceně nájmu (pro řidiče věku 25-75 let)

Ø  Minimální věk řidiče je 21 let, maximální věk 80 let

Ø  Na řidiče věku 21–24 let a 76–80 let aplikuje povinný příplatek na pojištění +350 Kč / 1 den

Ø  Při zapůjčení automobilu na letišti je účtován jednorázový manipulační poplatek 550 Kč

Ø  Autopůjčovna zajistí vůz s plnou nádrží. U vozů základní ekonomické kategorie je za prvotní natankování účtováno 1430 Kč, u vozů nižší střední třídy 1600 Kč (splatné v předstihu s fakturou celé služby nájmu vozu)

Ø  Poplatek Drop Off (pokud je vůz vrácen v jiné kanceláři, než kde byl zapůjčen) – na vyžádání sdělíme přesnou cenu

Ø  Vůz lze zapůjčit / vrátit na celém území Kuby s výjimkou Cayo Santa María

Ø  Dopsání druhého či třetího řidiče do smlouvy vozu = 80 Kč / 1 den / 1 řidič. Není nutné objednávat v předstihu, lze zapsat do smlouvy a zaplatit až na místě (Nikdo jiný než řidiči uvedeni ve smlouvě nesmí usednout za volant)

Ø  Řidič musí být držitelem ŘP minimálně 2 roky před zahájením nájmu

Ø  Doporučuje se mít u sebe i MŘP (autopůjčovnám standardně stačí pouze ŘP evropský pro podpis nájemní smlouvy vozu, ale v případě pojistné události by mohl být MŘP vyžadován)

Ø  Autopůjčovna si vyhrazuje právo předat i jiný model vozu v rámci stanovené kategorie. Uvedené modely jsou nejtypičtějši, jež jsou v provozu v rámci uvedených kategorií

 

PŘÍPLATKY V AUTOPŮJČOVNĚ – SPLATNÉ V MOMENTU PODPISU NÁJEMNÍ SMLOUVY VOZU – PLATBA POUZE KARTOU


Ø  Dopsání druhého či třetího řidiče do smlouvy vozu = 3 USD / 1 den (nikdo jiný za volat nesmí usednout)

Ø  Poplatek Drop Off (pokud je vůz vrácen v jiné kanceláři, než kde byl zapůjčen) – na vyžádání sdělíme přesnou cenu - pokud se ví předem, že vůz bude vrácen na jiném místě, tento poplatek je splatný již s rezervací. V opačném případě se hradí až na místě kartou

Ø  Zapůjčení zcela nového vozu - první nájem daného vozu - poplatek ve výši 10 USD (jednorázově splatný na místě kartou)

Ø  Povinná VRATNÁ záloha (splatná pouze platební kartou na místě)

o   Vozy ekonomické třídy = vratná kauce 150 USD

o   Vozy nižší střední třídy = vratná kauce 200 USD

 

1 litr benzínu na čerpacích stanicích CUPET nebo ORO NEGRO = cca 0,25 USD (splatné kartou VISA či EC/MC) či 30 CUP při platbě kartou vydanou u kubánské banky. PHM je účtováno v CUP á 1 litr = 30 CUP. Výsledná částka vydělena kurzem 120 = cena k úhradě v USD. Platby za PHM v hotovosti nejsou umožněny u žádné benzinové pumpy na Kubě !!! Pokud nevlastníte debetní/kreditní kartu či Vaše karta není na Kubě funkční, lze si zakoupit "přednabitou" kartu v kanceláři FINCIMEX (najdete v každém městě na Kubě)

CK má v destinaci 2 česky hovořící delegáty (v případě problému v autopůjčovně či na cestách - 24 hodin na telefonu), stejně jako je k dispozici 24 h asistenční služba provozována autopůjčovnou


NA PRONÁJEM VOZŮ U CUBACAR-HAVANAUTOS SE VZTAHUJÍ NÁSLEDUJÍCÍ STORNOPODMÍNKY:

Po závazném potvrzení rezervace a následném stornu či změně termínu stornopoplatek ve výši skutečných nákladů, nejméně však viz níže:
 
64 - 35 dní před zahájením služby = 25% z celkové částky
34 - 20 dní před zahájením služby = 50% z celkové částky
19 dní - zahájení služby = 100% z celkové částky
Předčasné ukončení smlouvy / vráceni vozu = autopůjčovna nevrací peníze za nevyužité dny nájmu
 

Ø   Ihned po závazném potvrzení vozu jsou v platnosti autopůjčovnou stanovené stornopoplatky (v případě pozdějšího rušení rezervace či změně termínu)

Ø   Více než 64 dní před zahájením služby pronájmu vozu lze bezplatně změnit data nájmu, čas vyzvednutí vozu, místo zapůjčení / vrácení vozu.

Ø  64 a méně dní před zahájením nájmu není povoleno již činit absolutně žádné změny v rezervaci. Pokud by k takové situaci došlo, následný postup by byl STORNO stávající rezervace (aplikují výše uvedené stornopoplatky) a vytvoření zcela nové objednávky

Ø   JMÉNO HLAVNÍHO ŘIDIČE NELZE MĚNIT ZA ŽÁDNÝCH OKOLNOSTÍ, BEZ OHLEDU NA DATUM ZAHÁJENÍ SLUŽBY PRONÁJMU VOZU


Zařídíme pro Vás také ubytování, letenky a vízum!

Ubytování
  • Ubytování v hotelech ve všech regionech Kuby

Vízum

  • Turistické vstupní vízum (platnost jeden měsíc od vstupu do země) - 1280 Kč 
Popis exkurze v pdf
Dny v týdnu: Každý den Provozovatel: CK KENTLUCKY
Poznámka: Cena za pronájem auta na 1 den/os. Cena se může lišit v závislosti na poptávaném termínu a požadované kategorii vozu
Cena dospělý: 2 510 Kč

Zapůjčení automobilu - autopůjčovna REX

Pronájem auta na Kubě vám umožní vytvořit si vlastní itinerář a mít úplnou kontrolu nad tím kam jít, co dělat a jak dlouho zůstat na jednom konkrétním místě. Také je to nejlepší způsob, jak poznat Kubu a dostat se do kontaktu s místními obyvateli. Pronájem vozu s námi je rychlý, snadný a bezpečný. V případě jakýchkoliv technických problémů je Vám na Kubě k dispozici na telefonu náš česky hovořící personál 365 dní v roce, 24 hodin. (sídlíme v Havaně)

PRO REZERVACI VOZU JE NUTNÉ NAHLÁSIT

Ø  Plné jméno a příjmení hlavního řidiče

Ø  Číslo pasu a datum narození hlavního řidiče

Ø  Datum a čas půjčení a vrácení vozu (cyklus 24 hod.)

Ø  Místo zapůjčení a místo vrácení vozu

Ø  Kategorie vozu

Ø  Letový řád v případě půjčení / vrácení vozu na letišti


Kategorie "REX e-Premium" - vyšší střední třída

  • Optimální pro 4 osoby, maximálně 2 kufry a 2 příruční tašky
  • Model vozu: Hyundai Elantra či podobné, automatická převodovka
  • Prvotní natankování PHM = 1750 Kč (splatné společně s rezervací vozu)

 

Vysoká sezona: 

01/01/2024 - 23/03/2024, 01/04/2024 - 30/06/2024, 01/09/2024 - 31/10/2024


Základní cena za 1 den/ auto = 5 140 Kč

 

Extrémně vysoká sezona: 

01/12/2023 - 31/12/2023, 24/03/2024 - 31/03/2024, 01/07/2024 - 31/08/2024


Základní cena za 1 den/ auto 5 380 Kč

 


Kategorie "REX G-Jeep" - SUV

  • Optimální pro 4-5 osob, maximálně 2 kufry a 2 příruční tašky
  • Model vozu: Hyundai Santa Fe či podobné, automatická převodovka
  • Prvotní natankování PHM = 2390 Kč (splatné společně s rezervací vozu)

 

Vysoká sezona: 

01/01/2024 - 23/03/2024, 01/04/2024 - 30/06/2024, 01/09/2024 - 31/10/2024


Základní cena za 1 den/ auto = 5 450 Kč

 

Extrémně vysoká sezona: 

01/12/2023 - 31/12/2023, 24/03/2024 - 31/03/2024, 01/07/2024 - 31/08/2024


Základní cena za 1 den/ auto 5 690 Kč


 

Kategorie "REX H" - MINIVAN

  • Ceny i podmínky na vyžádání (aktuálně není ve stabilní nabídce z důvodu nízkého stavu vozů)

Vozy jsou na zpětné potvrzení z Kuby po závazné rezervaci ze strany klienta

Program výletu

Pro zajištění automobilů je potřeba závazně nahlásit řidiče (tento řidič musí být osobně přítomen při předávání i vrácení vozu a podepisuje nájemní smlouvu vozu). Druhého řidiče je možné doplatit v předstihu či na místě při podpisu smlouvy. Je nutností dodržet 24hodinový cyklus pronájmu vozu. Pokud si klient půjčuje auto ráno a žádá vrácení auta ve večerních hodinách, již je účtován další celý den pronájmu. Dále je nutné zaslat letový řád pro přílet/odlet na/z Kuby. Ihned po závazném potvrzení vozu jsou v platnosti autopůjčovnou stanovené stornopoplatky (v případě rušení rezervace).

DŮLEŽITÉ POZNÁMKY K REZERVACÍM A PŘÍPLATKY SPLATNÉ SPOLEČNĚ S NÁJMEM VOZU

 

Ø  Konkrétní model vozu objednat nelze, přiřazuje jej autopůjčovna dle dispozic v rámci dané kategorie

Ø  Minimální délka nájmu vozu jsou 3 plné dny ve vysoké sezoně a 5 plných dní v extrémně vysoké sezoně

Ø  Povinné pojištění vozu je již zahrnuto v ceně nájmu (pro řidiče věku 25-75 let)

Ø  Minimální věk řidiče je 21 let, maximální věk 80 let

Ø  Na řidiče věku 21–24 let a 76–80 let aplikuje povinný příplatek na pojištění +530 Kč / 1 den

Ø  Při zapůjčení automobilu na letišti je účtován jednorázový manipulační poplatek 550 Kč

Ø  Autopůjčovna zajistí vůz s plnou nádrží. U vozů kategorie e-Premium je za prvotní natankování účtováno 1750 Kč, u vozů kategorie G-Jeep 2390 Kč (splatné v předstihu s fakturou celé služby nájmu vozu)

Ø  Poplatek Drop Off - při vrácení u jakékoliv oficiální pobočky autopůjčovny REX kdekoliv na území Kuby tento poplatek neaplikuje. V případě zájmu o vrácení vozu v místě, jež nedisponuje pobočkou autopůjčovny - např. u konkrétního hotelu, v ten moment aplikuje poplatek Drop Off - dle tabulek autopůjčovny (cena na vyžádání)

Ø  Vůz lze zapůjčit / vrátit na celém území Kuby

Ø  Dopsání druhého či třetího řidiče do smlouvy vozu = 80 Kč / 1 den / 1 řidič. Není nutné objednávat v předstihu, lze zapsat do smlouvy a zaplatit až na místě (Nikdo jiný než řidiči uvedeni ve smlouvě nesmí usednout za volant)

Ø  Řidič musí být držitelem ŘP minimálně 2 roky před zahájením nájmu

Ø  Doporučuje se mít u sebe i MŘP (autopůjčovnám standardně stačí pouze ŘP evropský pro podpis nájemní smlouvy vozu, ale v případě pojistné události by mohl být MŘP vyžadován)

Ø  Autopůjčovna si vyhrazuje právo předat i jiný model vozu v rámci stanovené kategorie. Uvedené modely jsou nejtypičtějši, jež jsou v provozu v rámci uvedených kategorií

 

PŘÍPLATKY V AUTOPŮJČOVNĚ – SPLATNÉ V MOMENTU PODPISU NÁJEMNÍ SMLOUVY VOZU – PLATBA POUZE KARTOU


Ø  Dopsání druhého či třetího řidiče do smlouvy vozu = 3 USD / 1 den (nikdo jiný za volat nesmí usednout)

Ø  Zapůjčení zcela nového vozu - první nájem daného vozu - poplatek ve výši 10 USD (jednorázově splatný na místě kartou)

Ø  V autopůjčovně může být vyžadováno složení garance (kauce) ve výši 250 - 350 USD (výše kauce závislá na kategorii vozu - formou blokace na kartě)

 

 

1 litr benzínu na čerpacích stanicích CUPET nebo ORO NEGRO = cca 0,25 USD (splatné kartou VISA či EC/MC) či 30 CUP při platbě kartou vydanou u kubánské banky. PHM je účtováno v CUP á 1 litr = 30 CUP. Výsledná částka vydělena kurzem 120 = cena k úhradě v USD. Platby za PHM v hotovosti nejsou umožněny u žádné benzinové pumpy na Kubě !!! Pokud nevlastníte debetní/kreditní kartu či Vaše karta není na Kubě funkční, lze si zakoupit "přednabitou" kartu v kanceláři FINCIMEX (najdete v každém městě na Kubě)

CK má v destinaci 2 česky hovořící delegáty (v případě problému v autopůjčovně či na cestách - 24 hodin na telefonu), stejně jako je k dispozici 24 h asistenční služba provozována autopůjčovnou


NA PRONÁJEM VOZŮ U REX SE VZTAHUJÍ NÁSLEDUJÍCÍ STORNOPODMÍNKY:

Po závazném potvrzení rezervace a následném stornu či změně termínu stornopoplatek ve výši skutečných nákladů, nejméně však viz níže:
 
64 - 35 dní před zahájením služby = 25% z celkové částky
34 - 20 dní před zahájením služby = 50% z celkové částky
19 dní - zahájení služby = 100% z celkové částky
Předčasné ukončení smlouvy / vráceni vozu = autopůjčovna nevrací peníze za nevyužité dny nájmu
 

Ø   Ihned po závazném potvrzení vozu jsou v platnosti autopůjčovnou stanovené stornopoplatky (v případě pozdějšího rušení rezervace či změně termínu)

Ø   Více než 64 dní před zahájením služby pronájmu vozu lze bezplatně změnit data nájmu, čas vyzvednutí vozu, místo zapůjčení / vrácení vozu.

Ø  64 a méně dní před zahájením nájmu není povoleno již činit absolutně žádné změny v rezervaci. Pokud by k takové situaci došlo, následný postup by byl STORNO stávající rezervace (aplikují výše uvedené stornopoplatky) a vytvoření zcela nové objednávky

Ø   JMÉNO HLAVNÍHO ŘIDIČE NELZE MĚNIT ZA ŽÁDNÝCH OKOLNOSTÍ, BEZ OHLEDU NA DATUM ZAHÁJENÍ SLUŽBY PRONÁJMU VOZU


Zařídíme pro Vás také ubytování, letenky a vízum!

Ubytování
  • Ubytování v hotelech ve všech regionech Kuby

Vízum

  • Turistické vstupní vízum (platnost jeden měsíc od vstupu do země) - 1280 Kč 
Popis exkurze v pdf
Dny v týdnu: Každý den Provozovatel: CK KENTLUCKY
Poznámka: Cena za pronájem auta na 1 den/os. Cena se liší v závislosti na požadované kategorii vozu
Cena dospělý: 5 140 Kč

AUTOBUSOVÁ PŘEPRAVA - kolektivní transfery

Pokud toužíte procestovat Kubu, ale pronájem auta není to co hledáte, nejefektivnější řešení je využít turistických autobusů. 

Na rozdíl od místních kubánských linek hromadné dopravy "Viazul" se nemusíte přepravovat taxíkem z hotelu na nádraží a opět z nádraží do hotelu. Tento způsob dopravy Vás vyzvedne přímo ve Vašem hotelu a zanechá v hotelu, do nějž míříte. Nebydlíte v hotelu ale v casa particular? Stačí nahlásit hotel, jež je Vašemu domu nejblíže a vyčkat tam na recepci příjezdu autobusu v čase, jež Vám před zahájením služby sdělíme. 

 

Všechny níže uvedené trasy jezdí každý den.

Službu zajišťují dopravci Transtur a Transgaviota klimatizovanými autobusy.

Nutné rezervovat a hradit minimálně 7 dní v předstihu.

Pokud Vámi požadovaná trasa není níže uvedena, je nutné řešit privátní dopravou nebo kombinace autobus + dojezd privátně. (i toto pro Vás dokážeme zprostředkovat)

 

K objednávce je navíc účtován jednorázový servisní poplatek 150 CZK / osoba (bez ohledu na počet tras, jež poptáte) 

V případě, že objednáte hotelové ubytování u nás (minimum 3 noci), servisní poplatek za dopravu Vám účtován nebude.

Níže uvedené ceny jsou platné do 31/10/2024

 

Přepravu objednávejte na info@kentlucky.cz nebo pavel@kentlucky.cz

 

Preferujete raději privátní přepravu bez ostatních turistů? Dokážeme zajistit po celém území Kuby, ať už jste jen 2 nebo Vás je 40. Ceny za tuto službu jsou na vyžádání.

 

Ceny jsou uvedeny v CZK / 1 osoba

Nejžádanější trasy:

 

HAVANA - VIŇALES                       = 900 CZK   

HAVANA - CIENFUEGOS                = 1200 CZK

HAVANA - TRINIDAD                     = 1350 CZK

HAVANA - VARADERO                   = 900 CZK

HAVANA - HOLGUÍN                      = 2050 CZK

HAVANA - SANTIAGO                    = 2250 CZK

HAVANA - CAYO SANTA MARÍA    = 1250 CZK

HAVANA - CAYO COCO                   = 2100 CZK

VINALES - CIENFUEGOS                 = 1450 CZK  (pouze jednosměrná)

VINALES - TRINIDAD                       = 1600 CZK  (pouze jednosměrná)

CIENFUEGOS - TRINIDAD                = 600 CZK

VARADERO - CAYO SANTA MARÍA = 1450 CZK

 

Většina výše uvedených tras funguje obousměrně za totožnou cenu. 

Vyzvednutí v hotelu / zanechání v hotelu, kde je klient ubytovaný. V případě ubytování v casas particulares, je nutné individuálně se přemístit k některému z hotelů (tento hotel musí být v předstihu nahlášen)

Povoleno přepravovat 1 příruční zavazadlo do 10 kg a 2 kufry do 32 kg / 1 osoba

Děti mladší 2 let se přepravují zdarma (bez nároku na vlastní sedadlo). V případě nutnosti sedadla, cena totožná jako pro dospělé cestující.

 

Storno podmínky:

8 a více dní před zahájením služby = účtován pouze servisní poplatek

7 dní až 72 hod před zahájením služby = účtováno 50% + servisní poplatek

72 hod - až zahájení služby (no show) = účtováno 100% + servisní poplatek

 

Popis exkurze v pdf
Dny v týdnu: Každý den Minimální počet účastníků: 1
Jazyk: Španělština
Poznámka: Přeprava mezi nejvýznamnějšími turistickými lokalitami

SVATEBNÍ BALÍČEK

Plánujete svatbu v exotickém ráji? Naše cestovní kancelář Vám poradí s výběrem vhodné lokality a hotelu dle Vašich představ. Následně pro Vás připravíme nabídku svatebních balíčků a zprostředkujeme Vám veškeré informace o potřebných dokumentech pro řádnou legalizaci Vašeho sňatku. Zajistíme pro Vás termín obřadu, zodpovíme Vaše dotazy a zajistíme dodání ověřených dokumentů koordinátorce svatby, aby vše proběhlo hladce.

Děsí Vás úřady a byrokracie, avšak Vaším snem je říci si "ANO" na pláži v Karibiku? I pro Vás máme alternativu a to symbolický obřad bez služeb notáře.

Svatby probíhají v hotelových řetězcích Melia, Iberostar a Memories.

Cena základního balíčku - od 13.900 Kč

Program výletu

 

 "MEMORABLE WEDDING"

(na vyžádání více druhů svatebních balíčků dle konkrétního hotelu)

  • Svatební koordinátorka
  • Notářské služby
  • Oddací list
  • Privátní check-in
  • Welcome drink
  • Ubytování (výhodnější lokalita pokoje v rámci resortu, dekorace)
  • Svatební obřad v altánku + dekorace
  • Svatební dort
  • Novomanželský přípitek
  • Svatební večeře
  • Tričko "Just Married"
  • Reprodukovaná  hudba během obřadu
  • Snídaně do pokoje pro novomanžele
  • Romantická večeře pro novomanžele
  • Internet na 1 hodinu zdarma
  • Pozdní check-out 

 

 

 

Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 2 hod. Dny v týdnu: Pondělí - Pátek Poznámka:
Cena dospělý: 21 900 Kč

KURZY ŠPANĚLŠTINY V HAVANĚ

Chcete se naučit mluvit Španělsky či se pouze zdokonalit? Co je lepšího než se oblkopit rodilými mluvčími a odletět studovat přímo na Kubu? Nabízíme Vám intenzivní kurzy Španělštiny přímo ve slavné Havaně. Vybíráme pro Vás ty nejlepší univerzity a proto jsem vybrali slavnou Havanaskou Univerzitu (Universita of Havana), která byla  založena v roce 1728 a během doby od založení vystavovala relevantní výsledky v promoci profesionálů, magisterských titulů a lékařů s kvalitou a etikou uznávané na národní i mezinárodní úrovni.

Nabízíme Vám jak krátkodobé kurzy, tak i dlouhodobé.

Krátkodobé kurzy

Krátké kurzy začínají v první pondělí každého měsíce s výjimkou měsíce srpna. Registrace se provádí první den spolu se zkouškou klasifikace úrovně a následně je student rozdělen do kategorie níže. V měsících dubnu, červenci a prosinci jsou nabízeny pouze třítýdenní kurzy (60 vyučovacích hodin). 

  • Začátečník 
  • Mírně pokročilý 
  • Střední Pokročilý
  • Superior 

Dlouhodobé kurzy

  • Čtyři měsíce, 20 hodin týdně za 1950 Kč
  • Šest měsíců, 20 hodin týdně za 1880 Kč

*Při dlohoudobém kurzu je nutné řešit kurz minimálně 40 dní před odletem pro vyřízení všech náležitostí jako např. akademické vízum a dlouhodobé ubytování.

 

PO ABSOLVOVÁNÍ KURZU OBDRŽÍTE CERTIFIKÁT VYSTAVENÝ HAVANSKOU UNIVERZITOU

Program výletu

Zařídíme vše co potřebujete - nemusíte se starat o nic!

Co je potřeba??

Ubytování
  • Privátní ubytování/sdílené ubytování (Casa Particulares) - od 550 Kč/os./noc ve dvoulůžkovém pokoji
  • Ubytování v hotelu v Havaně (se snídaní) - od 990 Kč/os./noc

Zpáteční letenka s odlety z Prahy, Bratislavy, Vídně, Frankfurtu, Mnichova a dalších (cca od 18.500 Kč)

Vízum

  • Turistické vízum (platnost jeden měsíc od vstupu do země) - 890 Kč
  • Akdemické vízum (pro dlouhodobé kurzy) - od 2000 Kč

*CENA JE VYPSÁNA ZA 14 DENNÍ KURZ ŠPANĚLŠTINY

Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 1 hod. Dny v týdnu: Pondělí - Pátek Časy konání: 09:30
Provozovatel: Kentlucky
Minimální počet účastníků: 1
Jazyk: Španělština
Poznámka: CENA JE VYPSÁNA ZA 14 DENNÍ KURZ ŠPANĚLŠTINY
Cena dospělý: 3 600 Kč

KURZY TANCE V HAVANĚ

Objevte svět vášnivých kubánských rytmů a naučte se kubánské tance přímo od profesionálů. Můžete si vybrat tanec, který Vás nejvíce přitahuje - salsa, tango, reggaeton, merengue či bachata.

V ceně je zahrnuto:

  • 3 lekce tance za týden (po 45 minutách)
  • osobní taneční partner

MOŽNOST OBDRŽENÍ CERTIFIKÁTU O ÚČASTI NA KURZU

 

Program výletu

Zařídíme vše co potřebujete - nemusíte se starat o nic!

Co je potřeba??

Ubytování
  • Privátní ubytování/sdílené ubytování (Casa Particulares) - od 550 Kč/os./noc ve dvoulůžkovém pokoji
  • Ubytování v hotelu v Havaně (se snídaní) - od 990 Kč/os./noc

Zpáteční letenka s odlety z Prahy, Bratislavy, Vídně, Frankfurtu, Mnichova a dalších (cca od 20.900 Kč)

Vízum

  • Turistické vízum (platnost jeden měsíc od vstupu do země) - 920 Kč
  • Akdemické vízum (pro dlouhodobé kurzy) - od 2000 Kč

 *CENA JE VYPSÁNA ZA 3 DENNÍ KURZ TANCE, KURZY ZAČÍNAJÍ NÁSLEDUJÍCÍ DEN PO PŘÍLETU 

Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 1 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 09:30
Provozovatel: Kentlucky
Minimální počet účastníků: 1
Jazyk: Španělština
Poznámka: CENA JE VYPSÁNA ZA 3 DENNÍ KURZ TANCE
Cena dospělý: 4 500 Kč

ZÁSILKY DO CELÉHO SVĚTE - EXPRESS POSÍLÁNÍ S DHL

Zajišťujeme express odeslání balíků a dokumentů do celého světa partnerskými kurýry DHL. 

Maximální hmotnost balíku k odeslání je 25 kg.

Ceny za odeslání balíků se odvijí od cílové destinace a hmotnosti balíku.

Cena za pojištění balíku činí 300 Kč bez dph v případě, že hodnota balíku nepřesahuje 30.000 Kč.

Pokud je hodnota balíku vyšší než 30.000 Kč, tak cena pojištění činí 1% z celkové hodnoty balíku.

 

Na letáku lze vidět příklad cen za zaslání balíků na Kubu.


V případě zájmu o express zaslání nás můžete navštívit v naší kanceláři na adrese: Slezská 874/36, Praha 2 120 00 či nás kontaktovat na tel. čísle: +420 257 221 724 pro bližší informace.


Popis exkurze v pdf
Provozovatel: Kentlucky/DHL
Poznámka:

OBĚD V RESTAURACI LA BODEGUITA DEL MEDIO

Restaurace "La Bodeguita del Medio" je autentická, tradiční kubánská restaurace, která se nachází v Havaně. Tato restaurace byla otevřena v roce 1942 a je také známá díky slavným osobnostem, které restauraci pravidelně navštěvovali. Mezi ně patřil např. chilský básník Pablo Neruda. Restaurace se také pyšní, že zrovna zde vznikl světoznámý koktejl "Mojito". Pokud se chystáte navštívit Havanu, tak Vám určitě doporučujeme návštěvu této restaurace, kde zažijete pravou kubánskou atmosféru a vychutnáte si autentické jídlo a pití. V La Bodeguitě si také můžete poslechnout živou hudbu.

Program výletu

Menu na oběd:

Welcome drink - Mojito

Předkrm

Chléb, Zeleninový salát, batátové chipsy, škvarky, smažené krokety (chybějící bude nahrazeno olivami)

Přílohy

bílá rýže, černé fazolky, smažené batáty

Dezert - 1 k výběru nebo káva/čaj 

torrejas en almibar, karamelový flan  (něco jako pudink), zmrzlina, mléčná rýže, káva nebo čaj

2 místní nápoje dle vlastního výběru (další mojito, limonáda, pivo, minerálka, džus, vino)
Hlavní chod - MENU 1

    • Pečená vepřová kýta
    • Vepřový steak  (obvykle je kýta nebo steak)
    • Ropa Vieja - trhané hovězí
    • Mleté maso
    • Kuře

Hlavní chod - MENU 2 (za příplatek 260 kč)

    • Krevety na 2 způsoby  (enchilado nebo na česneku)
    • Treska či jiná ryba
    • Hovězí steak  
    • Smažené vepřové kousky

3 místní nápoje dle vlastního výběru (další mojito, limonáda, pivo, minerálka, džus, vino )

Popis exkurze v pdf
Dny v týdnu: Každý den Poznámka:
Cena dospělý: 900 Kč

kabaret „TROPICANA“ s večeří

„Tropicana“ je světoznámý kabaret na Kubě, který nevynechá snad žádný návštěvník, který zavítá do Havany. Nachází se v části Marianao, v ulici 72 A. Tento kabaretový klub vznikl již v roce 1939 a funguje dodnes. A to i přesto, že ho chtěla v minulosti kubánská vláda zavřít, ale kvůli velkému přílivu valut z tohoto klubu zůstal otevřený. Právě zde dnes vystupují nejlepší kubánští umělci, artisté a akrobaté. Jedná se o nádhernou přehlídku světel, kostýmů a tance. Skrz kabaret se pak linou typické kubánské rytmy. Za dobu své existence se Kabaret Tropicana řadil po bok i světoznámému Moulin Rouge v Paříži.

 

Program výletu

  • individuální přeprava do Tropicany
  • 20:00 - VEČEŘE v restauraci „Los Jardines“ (v areálu Tropicany) - tříchodové menu s nápojem
  • 22:00 - TROPICANA SHOW vč. lahve rumu pro 4 osoby + 1 nealko
  • individuální návrat do hotelu

Poznámka: Do tohoto podniku se vyžaduje odpovídající oděv (uzavřené boty, pánové dlouhé kalhoty). Podnik není zpřístupněný pro děti do 15 let.

Hlavní program začíná ve 22:00 a končí ve 23:45. Následuje cca 45 min "after party" s možností zatančit si přímo na hlavním pódiu.

Lze zajistit i samostatné vstupenky bez večeře

Na vyžádání lze zajistit i přepravu

Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 5 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 20:00
Provozovatel: Kentlucky
Minimální počet účastníků: 4
Poznámka: Výlet se objednává a hradí přímo na Kubě v závislosti na aktuálním počtu zájemců.
Cena dospělý: 2 850 Kč

HAVANA - „KRÁLOVNA KARIBIKU“

„Villa de San Cristóbal de La Habana“ byla založena v roce 1519 a brzy poté se stala hlavním městem ostrova. Díky své geografické poloze byla celá staletí strategickým centrem Španělska zejména pro komunikaci a obchod mezi Starým a Novým světem. Město bylo vždy kosmopolitní a jeho obyvatelé jsou přátelští k turistům i nově příchozím. Historické centrum Havany bylo uznáno UNESCEM jako mezinárodní světové dědictví. Díky svým balustrádám, náměstím, uličkám, balkónkům, kováním, sloupům, palácům a vnitřním dvorkům tvoří Staré Město v Havaně jednu z nejatraktivnějších čtvrtí světa. Až do druhé poloviny 18.století byla Havana izolována vysokou zdí, ze které dnes zůstaly pouze zbytky a která patřila k obrannému systému typickému pro tento ostrov. S rozvojem města byly postaveny stejně krásné budovy i na pobřeží. Moderní Havaně nechybí divadla, restaurace, noční kluby, muzea, galerie, obchodní centra ani všudypřítomná hudba. Havana je prvním a nejdůležitějším místem, které byste měli navštívit, chcete-li poznat kulturu a vstřícnost obyvatel Kuby.

Program výletu

  • V 09:00 odjezd z hotelu v Havaně s průvodcem v českém jazyce
  • Návštěva „Plaza de la Revolucion“, panoramatická projížďka čtvrtí Vedado, Kolumbův hřbitov, La Rampa
  • Návštěva exteriérů komplexu pevnosti „El Morro“, s nejkrásnější vyhlídkou na město
  • Procházka Starou Havanou – 4 náměstí - Plaza de la Catedral, Plaza de las Armas, Plaza Vieja, Plaza de San Francisco
  • Vstup do 1 zajímavého objektu (např. fabrika na doutníky, Palacio de Artesania, museum rumu nebo Conde Villanueva apod.)
  • Oběd ve Staré Havaně s jedním nápojem v ceně
  • Návrat do hotelu přes promenádu Malecón

*** změna programu vyhrazena v závislosti na aktuálních rekonstrukcích, uzavírkách, státních svátcích***

Fabrika na výrobu doutníků je zavřena o víkendech, státních svátcích, v letních měsících a na přelomu roku. Alterenativně se v době uzavírek továren na doutníky navštěvuje Palacio de Artesania, eventuálně muzeum rumu či Conde Villanueva.

Dětem není umožněný vstup ani do fabriky na výrobu doutníků, ani do musea rumu. (během času prohlídky nutné vyčkat v doprovodu dospělé osoby v lobby objektu)

Z Varadera se tento výlet pořádá ve velmi podobném formátu, odjezdem v 08:00 ráno z Varadera a návratem po 18:00. Cena výletu z Varadera (orientačně) činí 100 EUR, je splatná na místě a podmíněna minimální účastí 6ti zájemců.

Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 5 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 09:00
Provozovatel: Kentlucky
Minimální počet účastníků: 6
Poznámka: Výlet se objednává a hradí přímo na Kubě v závislosti na aktuálním počtu zájemců.
Cena dospělý: 2 200 Kč

VIÑALES – „Ráj na zemi“

Národní park „Valle de Viňales“ (cca 25 km na sever od Piňar del Rio) o rozloze 21 600 hektarů láká svými krásami návštěvníky z celého světa. Z rovinaté krajiny s červenou zeminou se pozvolna zvedají zelené porostlé zbytky prastarých vápencových horských masivů, které jsou zevnitř vyhlodány podzemními vodami a zvnějšku obroušeny erozí do zvláštních, zaoblených tvarů, Mogotes, kde roste řada endemických rostlinných druhů a žije mnoho ptáků. Půvab údolí dodává i nesčetné množství farm a políček, kde se pěstuje ten nejlepší tabák na celé Kubě. Hotový ráj pro milovníky přírody a skvělých doutníků. Věděli jste, že se ve Vinales natáčela i jedna epizoda známého československého seriálu 30 případů majora Zemana?

 

Program výletu

  • 8:00 – Odjezd z hotelu z Havany
  • Zastávka s vyhlídkou na okolí s dominantními Mogotes (možnost ochutnávky Piňa Colady, není zahrnuto v ceně).
  • Návštěva soukromé farmy na pěstování tabáku s tradiční ukázkou výroby doutníků.
  • Prohlídka jeskyně Cueva del Indio, kde se usadíte do motorového člunu a budete se kochat krásami krápníkové výzdoby. 
  • Panoramatická prohlídka (z povzdálí) velkoplošné nástěnné malby na vápencové skále Mural de la Prehistoria z roku 1961.
  • Oběd ve Vinales (tříchodové menu + nápoj, tradiční kubánská kuchyně).
  • Návrat do hotelu cca v 18:00
*** změna programu vyhrazena v závislosti na aktuálních rekonstrukcích, uzavírkách, státních svátcích***
Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 9 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 08:00
Provozovatel: Kentlucky
Minimální počet účastníků: 6
Poznámka: Výlet se objednává a hradí přímo na Kubě v závislosti na aktuálním počtu zájemců.
Cena dospělý: 4 000 Kč

LAS TERRAZAS – Ekologický komplex, SOROA – Botanická zahrada

„Las Terrazas“ je ekologicky pojatý turistický komplex v biosferické rezervaci „Sierra del Rosario“. Tento komplex nám hned při vjezdu nabízí idylický obrázek rekreačního areálu u jezera obklopeného horskými svahy a okouzlující přírodou. Největší atrakcí je tzv. "Canopy Tour", možnost shlédnout údolí z ptačí perspektivy, dále koupání v řícce San Juan nebo návštěva bývalé platnáže kávy "Buenavista". „Soroa“ leží v polovině cesty mezi „Pinar del Río“ a Havanou a jejím největším turistickým lákadlem je botanická zahrada s orchidejemi. V tomto tropickém ráji, který založil Španěl Tomás Felipe Camacho pro svou dceru, roste na 700 druhů orchidejí. Od Pavilonu „Mirador de Venus“ je nádherný výhled. Vede odtud stezka k vodopádu „El Salto“, vysokému 22 metrů.

Program výletu

  • 8:00 – Odjezd z hotelu z Havany
  • Prohlídka botanické zahrady „Soroa“ (cca 1 hodina)
  • Návštěva vodopádu „El Salto“
  • Ochutnávka míchaného nápoje v blízkosti hotelu „Villa Soroa“
  • Odjezd na „Las Terrazas“
  • Welcome drink
  • Oběd v restauraci u řeky „San Juan“ (typická kubánská kuchyně s nápojem)
  • Koupání v řece San Juan
  • Návštěva známého hotelu „La Moka“
  • Ochutnávka kubánské kávy v „Cafe de Maria“
  • Návštěva domu slavného zpěváka „Pola Montañeze“
  • Návrat do hotelu cca 17:0
Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 9 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 08:00
Provozovatel: Infocentrum Havana
Minimální počet účastníků: Kolektivní exkurze - bez limitu účastníků
Jazyk: angličtina nebo španělština
Poznámka: Výlet se objednává a hradí přímo na Kubě.
Cena dospělý: 1 450 Kč

Cayo Blanco (plavba katamaránem + návštěva delfinária)

Cayo Blanco "Bílý Ostrov", je malý ráj na zemi, vzdálený cca hodinu plavby od Varadera, kam se s námi dostanete katamaránem. Můžete se zde těšit z krásných písečných pláží a křišťálově čistou vodou, jež je tak mělká, že Vám bude sahat pouze po kotníky a to několik desítek metrů od břehu. Katamarán je vybaven otevřeným barem s alkoholickými i nealkoholickými nápoji, sociálním zařízením a výbavou pro šnorchlování. Součástí programu je i interaktivní program s delfíny a oběd včetně nápojů formou ALL INCLUSIVE v bufetové restauraci přímo na ostrově.

Program výletu

  • 08:30 - Odjezd z hotelu na Varaderu do maríny odkud vyplouvá katamarán
  • Projížďka katamaránem na ostrov „Cayo Blanco“, katamarán s otevřeným barem
  • Šnorchlování mezi rybami a korály s vybavením, které je k dispozici na palubě
  • Návštěva delfinária – koupání s delfíny
  • Relaxace na krásných plážích „Cayo Blanco"
  • Oběd v restauraci přímo na pláži – ALL INCLUSIVE včetně nápojů
  • Tradiční kubánská živá hudba, která Vám zpříjemní Váš pobyt na ostrově
  • Otevřený bar s nealkoholickými nápoji, rumem a místními pivy
  • 16:30 - Návrat do hotelu na Varaderu
Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 8 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 08:00
Provozovatel: Infocentrum Varadero
Minimální počet účastníků: Kolektivní exkurze - bez limitu účastníků
Jazyk: angličtina nebo španělština
Poznámka: Výlet se objednává a hradí přímo na Kubě.
Cena dospělý: 3 380 Kč

„GUAMÁ“ Cesta za krokodýly, koupání v Karibském moři

Během celodenního výletu poznáte oblast Národního parku „Ciénaga de Zapata” (4 400 km² - bažinné ekosystémy s bohatou endemickou florou a faunou). Součástí parku je areál „Guamá” k němuž patří: krokodýlí farma, indianská vesnice „Aldea Taina” a „Lago del Tesoro” - jezero pokladů. Seznámíte se zblízka, ale bezpečně s krokodýly, projedete se člunem po sladkovodním jezeře. Poznáte život někdejších indiánských obyvatel ostrova, Taínů, a na závěr se vykoupete v Karibiku.

Program výletu

  • 8:00 - odjezd z hotelu
  • 9:45 - projížďka bývalým cukrovarem Australia
  • 11:00 - návštěva největší chovné farmy krokodýlů na Kubě (můžete spatřit až cca 4.000 krokodýlů od těch právě narozených až po ty nejstarší a největší, dozvíte se vše o jejich životě a chovu, ti odvážnější z Vás si mohou vybraného jedince vzít i do náručí a pořídit nezapomenutelnou fotografii)
  • 12:00 - projížďka motorovým člunem po sladkovodním jezeře Lago del Tesoro a návštěva repliky taínské vesnice Aldea Taína (muzeum pod širým nebem sestává z 28 soch původních indiánských obyvatel ostrova, Taínů, znázorňujících jejich typické činnosti a způsoby obživy, možnost občerstvení, např. koktejl saoko vyrobený z kokosové šťávy a třtinového rumu nebo ochutnávka krokodýlího masa)
  • 14:00 - oběd v soukromé restauraci - tříchodové menu
  • 15:30 - návštěva pláže Playa Larga v Zátoce Sviní (volný čas, možnost koupání v průzračných vodách Karibiku)
  • 16:45 - odjezd z Playa Larga zpět na Varadero
  • 18:00 - příjezd do hotelu

*** změna programu vyhrazena v závislosti na aktuálních rekonstrukcích, uzavírkách, státních svátcích***

Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 10 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 08:00
Provozovatel: Kentlucky
Minimální počet účastníků: 6
Poznámka: Výlet se objednává a hradí přímo na Kubě v závislosti na aktuálním počtu zájemců.
Cena dospělý: 2 840 Kč

CAŇONAZO – DĚLOVÁ CEREMONIE

Večerní návštěva pevnosti La Cabaňa, která stojí nedaleko pevnosti El Morro, kde se pravidelně koná slavnostní dělová salva. Jedná se o starobylou havanskou tradici, která znamenala uzavření městských hradeb a havanské zátoky na obranu proti pirátům.

Program výletu

  • 19:00 - odjezd z hotelu
  • 19:30 – večeře v restauraci (tradiční kubánská kuchyně - tříchodové menu + nápoj dle výběru)
  • 21:00 – dělová ceremonie
  • CCA 22:00 – 22:30 návrat do hotelu
Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 3.5 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 19:00
Provozovatel: Infocentrum Havana
Minimální počet účastníků: Kolektivní exkurze - bez limitu účastníků
Jazyk: angličtina nebo španělština
Poznámka: Výlet se objednává a hradí přímo na Kubě.

STARÁ AMERICKÁ AUTA - HAVANA TOUR

Jednou z věcí, kterou je krásná Kuba specifická jsou stará americká auta a naše cestovní kancelář toto pro Vás zařídí. Projížďka trvá 2 hodiny.

Zažijete projížďku ulicemi města v klasickém americkém kabrioletu z padesátých let minulého století, po předměstích Havany Centro Habana, Miramar a Vedado. Zajímavá místa, jako je Malecon, okouzlující 5th Avenue of Miramar, náměstí Revoluce a další. Ke konci procházka po zahradní terase hotelu Nacional, kde si můžete vychutnat koktejl s výhledem na Malecon při západu slunce.

Dále také poznáta ty nejslavnější a nejzajímavější památky jak staré, tak moderní Havany.

Cena za osobu činí 950 Kč a rezervovat si můžete celkem 5 míst v jednom autě.

Program exkurze se může mírně lišit.

 

 

Program výletu

  • Vyzvednutí u Vašeho hotelu
  • Návštěva staré Havany (San Francisco de Asís square – La Cathedral square – Old Square – Arms square – Palacio de los Capitanes Generales – Morro Fortress)
  • Návštěva moderní Havany ( Malecón Boulevard - Capitol – Central Park – Bar-restaurants - Floridita and Bodeguita del medio – University of Havana – Revolution Square – Cigars Factory – Rum Museum – Colon's Cemetery)
  • Návštěva zahradní Terasy hotel Nacional (možnost koktejlu)
  • Návrat na Hotel
Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 2 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00
Provozovatel: Infocentrum Havana
Minimální počet účastníků: 2
Jazyk: angličtina nebo španělština
Poznámka: Výlet se objednává a hradí v Pra
Cena dospělý: 950 Kč

HAVANA NA HARLEY DAVISONU

Zažijete půldenní prohlídku Havany v unikátním stylu - na motocyklech "Harley Davidson" poznáte starou Havanu, Miramar a Vedado. Zajímavá místa, jako je Malecon, náměstí Revoluce, Gran Teatro de la Habana, palác Capitol a další. 

Exkurze trvá přibližně 6 hodin. 

Dále také poznáte ty nejslavnější a nejzajímavější památky jak staré, tak moderní Havany.

Exkurze se lze zúčastnit i bez zapůjčení motocyklu v ceně: 2000 Kč za osobu

Program exkurze se může mírně lišit.

 

Program výletu

Vyzvednutí v hotelu v Havaně klimatizovaným vozem s bilingviním průvodcem. Klient musí disponovat řidičským průkazem a zaplatit vratný depozit 300 USD (pro případ poškození vozidla). Po obeznámení s bezpečnostními pravidly, užitím vozu a programu následuje výjezd na motocyklu "Harley Davidson" do oblasti "Miramar", na cestě spatříte hotely, ambasády a Národní Aquárium (možnost zastavení a pořízení fotografiií). Poté následuje návrat do "Vedada" a zastávka na náměstí "Plaza de la Revolucion" a následně jízda směrem do staré Havany. Mimo jiné uvidíte památky jako "Paseo del Prado", "Museo de la Revolucion", "Parque Central" a "Gran Teatro de la Habana". Následuje zastávka u paláce "Capitol", kde si můžete pořídit fotografie na památku. Zakončení prohlídky obědem na náměstí "Plaza Vieja". Po obědě návrat motocyklů v "Paseo Malecon" a následuje transfer zpět do hotelu.

Popis exkurze v pdf
Doba trvání: 6 hod. Dny v týdnu: Každý den Časy konání: 08:00
Provozovatel: Kentlucky
Minimální počet účastníků: 2
Poznámka:
Cena dospělý: 5 040 Kč

Zapůjčení obytného karavanu

Typ vozu: Fiat Rimor Seal 5

Ideální pro rodiny či partu kamarádů. Optimální pro 4 osoby, maximálně pro 6 osob.

Pronájem na 4-8 nocí včetně =  6900 Kč / auto / den

Pronájem na 9-14 nocí včetně =  6500 Kč / auto / den

Pronájem na více než 14 nocí =  6000 Kč / auto / den

 

Minimální délka pronájmu - 4 noci

 

Na místě nutné hradit povinné pojištění = 20 CUC / auto / den

Na místě nutné složit vratnou zálohu = 500 USD / auto / doba nájmu

Vůz se půjčuje i VRACÍ s plnou nádrží

Půjčení i vrácení vozu - v Havaně (u hotelu Bello Caribe)

Vrácení karavanu v jiné lokalitě lze za poplatek

 

Lokality umožňující parkování + připojení k elektřině a doplnění vody

Pinar del Rio + Artemisa

1. Potápěčské centrum Maria la Gorda

2. Vinales - Casa del Veguero, Hotel La Ermita, Finca Rancho San Vicente

3. Hotel Villa Soroa, Turistické centrum Las Terrazas

Havana a Mayabeque

1. Hotel Bello Caribe, Havana

2. Club Bravo Arenal, Východní pláže Havany

3. Hotel Villa Tropico, Jibacoa

Matanzas

1. Parque Josone, Varadero

2. Hotel Playa Larga, Zátoka sviní

Cienfuegos + Sancti Spiritus

1. Potápěčské centrum Guajimico

2. Hotel Rancho Luna, pláž Cienfuegos

3. Hotel Costa Sur, pláž Ancon, Trinidad

4. Hotel Las Cuevas, Trinidad město

Villa Clara + Cayo Santa Maria

1. Hotel Villa La Granjita, Santa Clara

2. Finca Azucarera, Remedios

3. Caibarien (bude otevřeno koncem roku 2018)

Cayo Coco

1. Hotel Colonial

 

Průběžně se připravují možnosti pro karavany v oblasti východní Kuby. Budeme aktualizovat.

Popis exkurze v pdf
Dny v týdnu: Každý den Minimální počet účastníků: 2
Poznámka:

Zapůjčení skútru Piaggio MP3

TYP SKÚTRU: PIAGGIO MP3

 

Minimální délka pronájmu - 3 noci

Při nájmu na 8 a více dní = sleva 10%

 

V období 01.05.-15.10. - 1 200 Kč / den

V období 15.10.-30.04. - 1 300 Kč / den

V období 21.12.-06.01. - 1 400 Kč / den

 

Na místě nutné hradit povinné pojištění = 10 CUC / den

Na místě nutné složit vratnou zálohu = 250 USD / doba nájmu

Skútr se půjčuje i VRACÍ s plnou nádrží, při převzetí účtováno 15 CUC za plnou nádrž

Půjčení i vrácení skútru v Havaně (u hotelu Bello Caribe)

Vrácení skútru v jiné lokalitě lze za poplatek

 

Specifikace:

Objem: 278 cm3

Maximální rychlost: 125 km/h

Spotřeba: 3-5 l / 100 km (v závislosti na podmínkách a zatížení)

Nádrž: 12 l

Popis exkurze v pdf
Dny v týdnu: Každý den Minimální počet účastníků: 1
Poznámka: Půjčovna u hotelu Bello Caribe, Havana

Zapůjčení elektrokola Armony Firenze

TYP E-KOLA: ARMONY FIRENZE 2017 26"

 

Minimální délka pronájmu - 2 noci

Při nájmu na 5 a více dní = sleva 10%

 

V období 01.05.-15.10. - 500 Kč / den

V období 15.10.-30.04. - 550 Kč / den

V období 21.12.-06.01. - 600 Kč / den

 

Na místě nutné složit vratnou zálohu = 100 USD / doba nájmu

Půjčení i vrácení kola v Havaně (u hotelu Bello Caribe)

Vrácení kola v jiné lokalitě lze za poplatek

 

Specifikace:

Čas nabíjení baterie: 5-6 hodin

Dojezd: max 70 km (v závislosti na podmínkách a zatížení)

Maximální rychlost: 25 Km/h

Nosnost: 90 kg

Popis exkurze v pdf
Dny v týdnu: Každý den Minimální počet účastníků: 1
Poznámka: Půjčovna u hotelu Bello Caribe, Havana

Program zájezdu

1. DEN
Přílet do Havany v odpoledních / večerních hodinách
Přivítání s česky hovořícím průvodcem. Transfer do hotelu v Havaně. Ubytování.

2. DEN
09:00 - Prohlídka historické Havany s obědem ve Staré Havaně + návštěva některého zajímavého turistického objektu (továrna na výrobu doutníků nebo muzeum rumu, Palacion de la Artesania či Conde Villanueva).

3. DEN
08:00 - Celodenní výlet do Vinales s obědem. Návrat do hotelu v 18:00, volný večerní program

4. DEN
10:00 - Odjezd na Varadero. Ubytování v letovisku - ALL INCLUSIVE.

5., 6., 7., a další ... (Počet dní/nocí dle zvoleného termínu zájezdu)
Volné dny s možností využití fakultativních výletů a odpočinek na krásné pláži letoviska "Varadero".

POSLEDNÍ DEN
Volný dopolední program
V dopoledních/odpoledních/večerních hodinách transfer na letiště José Martí v Havaně
Asistence průvodce / delegáta na letišti v Havaně

Přílet následující den.

ASISTENCE ČESKY MLUVÍCÍHO DELEGÁTA S MOŽNOSTÍ NÁKUPU FAKULTATIVNÍCH VÝLETŮ

Reference zákazníků

Hana, Jan

Vloženo:
06.04.2022
Zdroj:
Internet
Doprava:
Služby delegáta:
Program:
Hotel:
Služby při zakoupení:
Celkem:
4

Reference portálu TripAdvisor


Be Live Havana City Copacabana

Hodnocení cestovatelů na webu TripAdvisor 3.5 Na základě 1 085 recenzí cestovatelů.
98
cestovatelů hodnotilo
1
130
cestovatelů hodnotilo
2
311
cestovatelů hodnotilo
3
265
cestovatelů hodnotilo
4
281
cestovatelů hodnotilo
5
Pořadí na webu TripAdvisor
(Hotely - Havana)
31/450

Detailní hodnocení
Umístění
3.5
3.5
Kvalita spánku
3.5
3.5
Pokoje
3.0
3.0
Služba
3.5
3.5
Cena / kvalita
3.5
3.5
Čistota
3.5
3.5

Hotel je vhodný pro: služební cesty, páry, jednotlivce, rodiny, krátké dovolené s přáteli

Ukázky recenzí

Hotel Brisas del Caribe

Hodnocení cestovatelů na webu TripAdvisor 3.5 Na základě 5 523 recenzí cestovatelů.
687
cestovatelů hodnotilo
1
609
cestovatelů hodnotilo
2
1 018
cestovatelů hodnotilo
3
1 617
cestovatelů hodnotilo
4
1 592
cestovatelů hodnotilo
5
Pořadí na webu TripAdvisor
(Hotely - Varadero)
30/102

Detailní hodnocení
Umístění
4.0
4.0
Kvalita spánku
3.5
3.5
Pokoje
3.0
3.0
Služba
3.5
3.5
Cena / kvalita
3.5
3.5
Čistota
3.5
3.5

Hotel je vhodný pro: služební cesty, páry, jednotlivce, rodiny, krátké dovolené s přáteli

Ukázky recenzí
Nevyhovuje vám program zájezdu, ubytování nebo žádný z nabízených termínů?
Připravíme pro Vás individuální nabídku
Poptejte u nás zájezd na míru
TERMÍN: změnit
CENA ZA OSOBU: 0 Kč
Rezervace
po telefonu
Rezervace Kuba
+420 725 699 909
Rezervace Emiráty, Srí Lanka
+420 725 631 875
Rezervace Dominikánská republika, Mexiko, Maledivy
+420 257 221 724
Získejte slevu 599 Kč
Přihlaste se k odběru newsletteru a získejte
599 Kč
na dovolenou!
Souhlasím s podmínkami registrace
MAURICIUS