Jídlo a restaurace

Jídlo a restauraceI když je Kuba ostrovním státem, nejtypičtějším jídlem překvapivě nejsou ryby (samozřejmě také do jídelníčku patří), ale vepřové maso. Co se týká zeleniny, hojně se můžete setkat s rajčaty, paprikou nebo česnekem. Speciální přílohou Kubánských pokrmů jsou boniatos - místní sladké brambory. Dále např. bílá rýže, fazole nebo další specialita - malanga. Hlízy malangy jsou také podobné bramborám, dokonce z nich Kubánci připravují placky podobné bramborákům. Další přílohou může být avokádo. Pozoruhodné je, že kubánská kuchyně nezná smetanu, zahuštěné omáčky a ani ohnivě pálivá jídla. Nejhojnějším ovocem jsou bez pochyby banány, podávají se upravené na všemožné způsoby, a to jak slané, tak sladké. Nejčastější úpravou pokrmů je smažení.

Pokrmy nabízené v restauracích

Většina restaurací nabízí kreolsko-kubánskou kuchyni. Její hlavní součástí je rýže a fazole. Narazíte buď na černé (congrí) nebo na červené (s rýží se jim říká moros y christianos – maurové a křesťané), červené se většinou podávají na východě Kuby. Servírují se většinou s kuřetem pollo asado (pečené kuře) nebo s vepřovým cerdo asado (pečené vepřové).

Rezervace
po telefonu
Rezervace Kuba
+420 725 699 909
Rezervace Emiráty, Srí Lanka
+420 725 631 875
Rezervace Dominikánská republika, Mexiko, Maledivy
+420 257 221 724
Získejte slevu 599 Kč
Přihlaste se k odběru newsletteru a získejte
599 Kč
na dovolenou!
Souhlasím s podmínkami registrace